COPS AMB EL MORRO

Un veí de la Corunya resulta ferit al ser atacat per un dofí

Es tracta d'un cetaci pertanyent a una espècie solitària i agressiva

1
Es llegeix en minuts
ATLAS
LA CORUNYA

Un veí de la Corunya va decidir capbussar-se a l'aigua dels pantalans de la seva ciutat per comprovar si li passava alguna cosa a l'hèlice de la seva embarcació. De sobte va sentir un soroll, el que genera un dofí quan surt de l'aigua i Ricardo no va tenir temps per reaccionar: el cetaci el va agafar per darrere i el va aixecar d'una empenta.

Ricardo assegura que en aquell moment no li va fer mal, però van ser els cops que li va clavar amb el morro els que li van fracturar un braç. L'ensurt s'hauria pogut convertir en tragèdia si es té en compte que l'espècie a què pertany el seu agressor és capaç de matar taurons grans a base de donar-los cops amb el morro.

Comportaments poc freqüents

Notícies relacionades

Actualment, hi pot haver uns 70 dofins solitaris al món iguals que el que es va trobar aquest veí corunyès. Es tracta de cetacis que tenen comportaments poc freqüents i que podrien qualificar-se d'antisocials, respecte als exemplars de la seva mateixa espècie.

Segons els investigadors del Cemma (Coordinadora per a l'Estudi dels Mamífers Marins) les agressions a persones són poc freqüents, ja que, fins ara, en la història de la interacció entre éssers humans i dofins solitaris la relació sol ser altament perillosa per al cetaci i no pas al revés.

Temes:

La Corunya