ANUNCI DELS REPUBLICANS

PSOE i ERC acorden elevar a 3.500 € el 'xec nadó' a les mares solteres i les famílies nombroses

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El grup parlamentari d'ERC al Congrés ha anunciat que ha arribat a un acord amb el PSOE perquè l'ajuda de 2.500 euros per nous naixements s'elevi a 3.500 euros en els casos de les mares solteres, les famílies nombroses o aquelles que tinguin fills amb problemes de discapacitat.

Segons ha explicat en roda de premsa la diputada Georgina Oliva, ERC ha pactat a més amb el Govern i el grup socialista l'exempció fiscal de tots els incentius i ajudes que estiguin vinculats al naixement dels fills en la negociació d'una moció sobre suport a les famílies, que el ple de la Cambra Baixa debat aquesta tarda.

Exempció fiscal de totes les ajudes de natalitat

Pel que fa a la reclamació d'ERC perquè el pagament del xec nadó s'ampliï a tots els naixements del 2007, a comptar des de l'1 de gener en comptes del juliol, la diputada ha apuntat que el seu grup manté en principi totes les seves esmenes al projecte que es tramita al Congrés.

Notícies relacionades

Així, segons un comunicat d'ERC, en la moció que votarà avui el ple s'insta el Govern a "incrementar fins a mil euros" les prestacions econòmiques per a famílies amb fills discapacitats, famílies nombroses i monoparentals. També demana augmentar fins als 11.000 euros "el llindar mínim de renda familiar en relació amb les ajudes per a famílies sense recursos" i garantir l'exempció fiscal de totes les ajudes de natalitat.

L'ajuda de 2.500 euros per nous naixements va ser anunciada pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en el debat sobre l'estat de la Nació celebrat a començaments del juliol passat.