BOIRA MOLT DENSA

Un mort i 19 ferits en una col·lisió entre 15 vehicles, un d'ells un bus, a Àlaba

1
Es llegeix en minuts
EFE / VITÒRIA

Un home mort i 19 persones ferides, almenys tres de greus, és el resultat de l'accident que ha tingut lloc a les set del matí a San Millán (Àlaba), a prop del límit amb Navarra, segons ha informat l'Ertzaintza.

D'acord amb les primeres investigacions policials, la frenada de diversos vehicles al veure un autobús que estava parat en flames ha estat el possible origen de l'accident, versió que ha ratificat el xòfer, Félix Pérez de Heredia.

El conductor ha explicat a Radio Vitoria que transportava vuit viatgers entre Vitòria i Pamplona. Al sortir de la parada d'Agurain i incorporar-se a la N-1, l'autobús ha tingut un problema mecànic, sortia molt de fum del motor i s'ha acabat incendiant.

Els vuit passatgers, "habituals" de la línia, han abandonat sense problemes l'autobús. El vehicle ha quedat completament carbonitzat i obstaculitzava parcialment el pas pel carril dret de la calçada.

Cops per darrere

El conductor ha explicat que, enmig d'una densa boira, s'han començat a sentir cops pel darrere, i que suposa que al veure la boira, el fum negre i les flames de l'autobús, els vehicles que venien han frenat de cop, cosa que ha provocat les col·lisions en cadena pel darrere.

Notícies relacionades

Entre els 15 vehicles accidentats hi ha quatre camions i dues furgonetes, així com vehicles policials. Els ferits han estat traslladats als hospitals vitorians de Txagorritxu i Santiago.

La carretera on ha tingut lloc l'accident, la N-1, seguia a les onze del matí tallada en direcció a França, cosa que ha ocasionat diversos quilòmetres de cua.