'SALVEM-NOS - CAMPANYA PER UN CLIMA EN CRISI'

Al Gore anuncia una marató musical de 24 hores en defensa del medi ambient

El concert comptarà amb més de 100 artistes i es presentarà en diverses ciutats dels cinc continents

Hi actuaran Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg, Maná, Enrique Iglesias, Bon Jovi i Shreyl Crow, entre altres

2
Es llegeix en minuts
EFE / LOS ANGELES

L'exvicepresident dels EUA Al Gore ha anunciat la convocatòria d'una marató musical de 24 hores, amb més de 100 artistes, pels cinc continents, en defensa del medi ambient.

Amb el títol deSalvem-nos - Campanya per un clima en crisi, el concert se celebrarà el 7 de juliol vienent amb una llista d'estrelles que van des dels Red Hot Chili Peppers fins a Snoop Dogg, passant per Maná, Enrique Iglesias, Bon Jovi i Shreyl Crow, entre altres.

La finalitat del concert és fer una crida a la població sobre el que Gore qualifica d'"emergència planetària". De fet, el seu títol,Salvem-nos, en anglèsSave our selves, respon a les sigles del SOS, petició internacional d'auxili. La vinculació d'Al Gore als temes mediambientals va quedar reflectida l'any passat amb la seva participació en el documentalUna verdad incómoda, centrat en els canvis climàtics soferts al planeta com a conseqüència de l'escalfament global.

Ens hem de despertar

El film aspira el 25 de febrer vinent a dos Oscars, com a millor llargmetratge documental i com a millor cançó pel tema de Melissa EthridgeI need to wake up(necessito despertar-me). Això és el que Gore vol aconseguir amb aquesta cita musical anunciada avui a Los Angeles amb la presència de Cameron Diaz, el raper Pharrell Williams i el productor Kevin Wall. "Hem de difondre un missatge d'urgència i esperança", ha destacat Gore.

El concert per salvar el planeta, conegut ja comLive Earth, se celebrarà en Xangai (Xina); Johannesburg (Sud-àfrica); Sydney (Austràlia); Londres i altres ciutats del Japó, Brasil i els Estats Units encara per confirmar. Gore ha destacat que un dels concerts tindrà lloc a l'Antàrtida.

No vol ser president dels EUA

Notícies relacionades

A preguntes de la premsa, Gore ha tornat a rebutjar els rumors sobre la seva possible candidatura a la presidència nord-americana. Candidat demòcrata a la presidència el 2000, que va perdre les eleccions davant George Bush, si es tornés a presentar, Gore seria l'únic aspirant nominat a un Oscar. Però en aquest punt ha estat contundent: "No tinc cap intenció d'aspirar de nou a la presidència."

Altres intèrprets esmentats en aquesta presentació són la mateixa Etheridge, els Foo Fighters, Lenny Kravitz, John Mayer, Duran Duran, Korn, Black Eyed Peas, Akon, Faith Hill i Tim McGraw. Els organitzadors esperen una audiència que pot arribar als 2.000 milions d'espectadors, en persona o mitjançant la retransmissió de l'acte. Els beneficis aniran a parar a la creació d'una fundació per a la lluita contra el canvi climàtic encapçalada per l'Aliança per a la Protecció del Clima, que presideix Gore.