SUCCESSOS

Dos pescadors espanyols moren a prop de Namíbia

Una explosió al vaixell va causar un incendi que el va fer naufragar

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Dos pescadors gallecs del vaixellDíaz, propietat d'una empresa vinculada al grup Pescanova, van ser donats ahir per morts després que dimecres a la tarda es registrés una forta explosió a la sala de màquines del vaixell, que va originar un incendi, mentre estaven pescant davant les costes de Namíbia, a l'Àfrica meridional.

El sinistre va provocar una tercera mort, la d'un mariner originari de Namíbia, entre els 25 treballadors que es trobaven a bord en el moment del sinistre, segons va informar ahir la firma Pescanova. Els supervivents van aconseguir abandonar el vaixell, que ahir a la tarda es va enfonsar, en tres bots salvavides. Diferents embarcacions que operaven a la zona van anar ràpidament a rescatar-los.

L'ambaixadora d'Espanya a Namíbia, María Victoria Scola, va explicar que des que va tenir lloc l'explosió, i fins que el vaixell va naufragar, "els equips de rescat no s'hi van poder acostar ja que l'embarcació estava en flames".

ORIGEN DESCONEGUT

El vaixell sinistrat tenia uns 10 anys d'antiguitat i durant aquest període no havia patit cap contratemps, van assegurar els seus propietaris. Es desconeix l'origen de l'explosió que va propagar el foc.

Notícies relacionades

En el comunicat que va ser difós per l'empresa s'afegeix que "es va generar ràpidament un sobtat i incontrolable incendi, motiu pel qual el capità va decidir que s'abandonés la nau quan va comprovar que la situació havia arribat a un punt en què estaven en perill les vides dels tripulants".

El capità i el primer oficial, tots dos espanyols, van ser traslladats amb la resta de tripulants al port de Walwis Bay, a la costa de Namíbia, on van ser atesos. Alguns pescadors presentaven ferides de poca gravetat. L'ambaixadora va corroborar que els dos marins espanyols "es trobaven bé".