FESTIVAL DE CINEMA FANTÀSTIC DE CATALUNYA

Sitges 2017 rendirà homenatge a Susan Sarandon

L'actriu rebrà un Gran Premi Honorífic i apadrinarà una sessió especial de 'The Rocky horror picture show'

El festival projectarà els últims films de Balagueró i Lanthimos, a més d'importants títols asiàtics i nord-americans

jgarcia18969250 us actress susan sarandon attends the tribeca talks director170727114656

jgarcia18969250 us actress susan sarandon attends the tribeca talks director170727114656 / MEHDI TAAMALLAH

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'actriu Susan Sarandon, figura clau del Hollywood modern, rebrà un Gran Premi Honorífic durant el pròxim Festival de Sitges, que se celebrarà del 5 al 15 d'octubre.

La filmografia fantàstica de Sarandon inclou una pel·lícula de culte infinit com 'The Rocky Horror Picture Show', de la qual presentarà una sessió especial, 'El ansia' de Tony Scott i 'Las brujas de Eastwick' de George Miller, amb qui també va rodar la immensa 'El aceite de la vida'. Altres grans pel·lícules no-fantàstiques en les quals ha brillat aquesta novaiorquesa són 'La pequeña', 'Atlantic City', 'Posibilidad de escape', 'Pena de muerte'… I les menys grans les ha dignificat només participant-hi. Una "dama del cine, i del cine fantàstic també", com l'ha descrit Ángel Sala, director del festival, a la roda de premsa d'avanç de programació d'aquest matí.

A més de la Louise de 'Thelma i Louise', també recollirà premi Santiago Segura, en el seu cas una Màquina del Temps en reconeixement a la seva trajectòria. Aquests convidats se sumen als ja anunciats Guillermo del Toro, padrí d'aquesta edició de 50è aniversari; el gran William Friedkin, director d''El exorcista', 'The french connection' i altres films d'impacte, i Johnnie To, mestre del 'thriller made in Hong Kong'.

Lanthimos, Miike i Kurosawa

Ángel Sala, director del festival, ha avisat a la roda de premsa d'aquest matí que això d'avui només seria un avanç del programa; molts altres films, encara que ja assegurats, no es podien anunciar per qüestions d'exclusives, distribució, publicitat… Però l'avançament de títols ha sigut generós (al voltant de cinquanta pel·lícules), i tot i que encara no se sap si hi haurà o no projecció de, per exemple, 'Blade runner 2049', existeixen altres múltiples motius d'alegria.

Entre els títols a concurs, destaca 'The killing of a sacred deer', la nova pel·lícula de Yorgos 'Langosta' Lanthimos, clar viratge cap al terror per al qual ha comptat amb Colin Farrell i Nicole Kidman, inseparables aquest any (també actuen junts a 'La seducción' de Sofia Coppola). Segons Sala, "la millor pel·lícula projectada aquest any al festival de Cannes", i "probablement la més aterridora del pròxim Sitges". ¡Glups!

Colin Farrell, en un fotograma de 'The killing of a sacred deer', de Yorgos Lanthimos.

El cine asiàtic tindrà un paper important: es podran veure la sud-coreana 'A day' (una espècie d''Atrapat en el temps' en clau de 'thriller' dramàtic); 'Before we vanish', drama de ciència-ficció de l'habitual per les pantalles del festival Kiyoshi Kurosawa, i una entre les diverses últimes pel·lícules de Takashi Miike, 'Blade of the immortal'. (Els seus completistes també podran treure de la llista 'The mole song: Hong Kong capriccio', programada en la secció Midnight X-treme).

Del paisatge 'indie' nord-americà provenen 'My friend Dahmer', adaptació del còmic sobre l'adolescència de l'assassí en sèrie Jeffrey Dahmer; 'The endless', aplaudit creuament de gèneres dels directors de 'Spring', o 'The bad batch', història d'amor caníbal de la directora d''Una chica vuelve a casa sola de noche', Ana Lily Amirpour.

A més, Sala s'ha mostrat satisfet per comptar amb cine de països de l'Europa central i nòrdica com 'Jupiter's moon', de l'hongarès Kórnel Mundruczó ('White god'), "bàsicament una pel·lícula de superherois, però amb el tema de la immigració de fons", o 'November', de l'estonià Rainer Sarnet, l'imaginari del qual recorda el de 'La bruja', cabra inclosa

Producte nacional sofisticat

Notícies relacionades

Com no podia ser d'una altra manera, Jaume Balagueró exhibirà la seva nova pel·lícula, 'Musa', a Sitges dos mesos abans de la seva estrena en sales comercials. Balagueró adapta 'La dama número 13' de José Carlos Somoza en un exercici de terror sobrenatural amb repartiment estel·lar: Christopher Lloyd (el Doc de 'Retorn al futur'), Franka Potente, Leonor Watling… També adaptació esperada amb capital català és 'La pell freda', en què una irreconeixible Aura Garrido encarna Aneris, un dels éssers amfibis creats per Albert Sánchez Piñol.

Un fotograma de 'Musa', de Jaume Balagueró.

El cine espanyol aportarà títols sense por al risc com 'Maus', de Iaio Herrero, adaptació lliure del còmic d'Art Spiegelman, i la incòmoda i inclassificable 'Dhogs' d'Andrés Goteira.