«Volem recaptar 15.000 euros contra el càncer infantil»

Rocío Soler, estudiant de música i creadora de Llums Solidàries.

Rocío Soler, estudiant de música i creadora de Llums Solidàries. / CÉSAR CID

2
Es llegeix en minuts
SÍLVIA ALBERICH / BARCELONA

A l'espectacular veu de Rocío Soler Coll (Barcelona, 1997) s'uneix l'entusiasme que ha posat a Luces Solidarias, projecte que va néixer a finals del 2015 per ajudar l'Hospital Sant Joan de Déu a investigar el càncer infantil, primera causa de mort per malaltia fins als 14 anys. Rocío, que estudia Música Moderna al Liceu, és la cantant d'un grup de sis alumnes músics. El 20 de març Soler cantarà amb ells en un concert benèfic a l'Auditori de Barcelona (Lepant, 150).

-Només té 19 anys i aquest és el seu segon concert solidari.

-Sí, el 18 d'abril de l'any passat vam fer el primer, que va ser tot un èxit, amb 400 assistents i 7.800 euros recaptats. Ara estem preparant aquest amb moltes ganes.

-¿Com va sorgir Luces Solidarias?

-Fa un any i mig, quan vaig començar a estudiar música, em vaig fer voluntària de l'Hospital Sant Joan de Déu, on vaig conèixer molts nens amb càncer i vaig sentir que havia de fer alguna cosa per ells. Només comptava amb la meva veu i la meva passió per la música, però em van servir per organitzar un concert benèfic.

-¿Estava en algun grup?

-No. Va ser una idea meva que volia fer realitat i és per això que vaig començar a moure'm i a contactar amb diferents entitats i amb l'Administració. Després vaig proposar el projecte a una amiga i ella, al seu torn, a cinc estudiants més de música amb els quals vam formar un grup.

-¿Quines cançons interpretarà?

-És un repertori variat, que inclou jazz, rock&roll, gòspel i altres gèneres de diferents èpoques. Reversiono temes molt coneguts d'artistes com Michael Jackson, Stevie Wonder i Adele.

-Objectiu del concert solidari del 20 de març a l'Auditori.

-Serà en una sala per a 600 persones. Ens hem posat un llistó alt, 15.000 euros, que esperem aconseguir. Les entrades costen entre 15 i 25 euros i es venen a la web www.lucesolidarias.com. Som un equip il·lusionat i això és un repte personal. N'estem fent difusió a les xarxes socials i fem xerrades en col·legis, universitats i esglésies.

Notícies relacionades

-¿Què li aporta aquest projecte?

-Autoconfiança i força mental. He fundat Luces Solidarias per tres motius: ajudar a la investigació del càncer infantil, animar que la gent jove s'impliqui en projectes altruistes i demostrar que pots involucrar-te en causes com aquesta sense haver viscut les conseqüències, per exemple, d'aquesta malaltia.