PRÈVIA DEL 21-D

Santa Coloma, el bastió del PSC s'atansa a C's a les autonòmiques

En les eleccions del 2015, la formació taronja es va quedar a només mil vots del partit d'Iceta

La ciutat, un dels municipis més populosos de Catalunya, serà clau en termes de participació

El balcó de l’Ajuntament de Santa Coloma reivindica atenció preferent als temes de salut i educació.

El balcó de l’Ajuntament de Santa Coloma reivindica atenció preferent als temes de salut i educació. / PERIODICO (AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cens de persones amb dret a vot a les eleccions de demà, 21 de desembre, a Santa Coloma de Gramenet, serà de 78.444 habitants. Els 23 col·legis electorals de la ciutat estaran oberts des de les 9 h del matí fins a les 20 h, i l'Ajuntament ofereix un servei de transport adaptat -accessible a través del número 93 462 40 00- perquè puguin anar a votar persones amb problemes de mobilitat.

Respecte a convocatòries anteriors, es produeix un canvi en un col·legi electoral: els electors que sempre havien votat al CAP del Singuerlín, aquest any ho hauran de fer a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, ja que el CAP tindrà activitat habitual d'atenció mèdica i no és possible compatibilitzar aquesta activitat amb la jornada electoral.

Auge de C's el 21-D

En les passades eleccions autonòmiques (2015), la formació que va obtenir més vots a Santa Coloma va ser el PSC (14.502), seguit de C's (13.472) i CatSíQueEsPot (8.1439). L'independentisme, per la seva banda, va obtenir al voltant d'un 19% de la participació local. 

A les autonòmiques de 2012 i 2010, el PSC també va ser el partit més votat a Santa Coloma, però no amb tan poca distància respecte al segon (C's) com fa dos anys. En aquesta jornada electoral, s'espera un auge de la formació taronja, que ja va donar el 'sorpasso' als socialistes en grans municipis metropolitans com Sant Boi, l'Hospitalet o Rubí.

La participació, clau

Per ser una de les ciutats més poblades de Catalunya (117.153 habitants el 2016, segons l'Idescat), el municipi serà clau en termes de participació.

Notícies relacionades

De fet, gairebé dos terços (820.118) dels 1.380.657 ciutadans que no van anar a votar en les anteriors autonòmiques residien en alguna de les 50 ciutats més habitades de Catalunya. I en 16 d'aquestes localitats, entre les quals es va trobar Santa Coloma de Gramenet (73,07%), la participació es va situar per sota del 74,95% autonòmic, per la qual cosa encara segueix havent-hi un graner de vots sense esprémer.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA