BALANÇ DE LA INVERSIÓ

L'Ajuntament de Santa Coloma valora positivament la millora del servei de recollida de mobles

Enfront dels 8.000 serveis de l'any passat, des de començament d'any ja s'han atès gairebé 7.000 peticions

El consistori, que ha invertit 100.000 euros per a la millora del servei, assegura que ha guanyat efectivitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

6.578 serveis de recollida de mobles i trastos vells. Aquesta és la xifra que recull per a aquest 2017 l'Ajuntament de Santa Coloma, després de l'ampliació que va fer el consistori del servei gratuït -es va incorporar un camió extra abans de l'estiu-, que ha permès "guanyar en efectivitat i contribuir a la neteja de la via pública, tot i que encara es detecten situacions d'abandonaments indiscriminats d'aquests materials", admet l'Administració.

L'any passat, en el còmput total, es van fer 8.209 serveis per recollir 1.698 tones de mobles vells i usats (aquest any s'han recollit de moment 1.049,8 tones de residus grans), un 16,22% més que el 2015, cosa que el consistori valora positivament i preveu que a finals d'any s'incrementin les xifres de l'any passat.

5 vehicles per al servei

Anteriorment eren quatre els vehicles que operaven a la ciutat cada dia, tant per agafar els mobles i trastos vells a les llars com per recollir els abandonats injustificadament. Però des del passat mes de juliol són cinc camions, amb els respectius equips d'operaris. 

"Aquest increment ha suposat una millora de la neteja de l'espai públic sobretot els caps de setmana -de dos a tres vehicles- i una inversió de 111.539,35 € del pressupost municipal", apunten des de l'Ajuntament.

Fins a 250 euros de multa per incivisme

Les actituds incíviques en relació amb l'abandonament de mobles poden ser sancionades per la Policia Local, tal com preveuen les ordenances municipals, ja que està totalment prohibit deixar mobles o trastos vells en espais públics.

Notícies relacionades

Aquesta normativa prohibeix explícitament l'incivisme de deixar qualsevol moble o objecte voluminós al carrer, i que fer-ho és objecte de sanció, segons l'article 100.4, amb 175 euros de multa per persona i 250 euros si es tracta d'un establiment comercial.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA