A PARTIR DEL 2 D'OCTUBRE

Santa Coloma inicia un projecte pilot de menjador per a alumnes d'ESO en risc d'exclusió social

Dos instituts de la ciutat, Puig Castellar i Terra Roja, començaran el programa amb la intenció d'ampliar-lo

La iniciativa pretén cobrir el buit que deixen les beques de menjador per als adolescents de secundària

Un menjador escolar.

Un menjador escolar.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El proper 2 d'octubre, els instituts Puig Castellar i Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet posaran en marxa un projecte pilot de menjadors per a l'alumnat d'educació secundària obligatòria (ESO).

Prop de 70 adolescents de 12 a 14 anys formaran part del programa «RAI-ESO Secundària» de la Fundació Probitas, que pretén oferir un àpat saludable i un espai de protecció amb activitats esportives, socioeducatives i de reforç escolar per a adolescents en risc d'exclusió social.

El projecte respon al fet que "la compactació horària a secundària ha provocat que els instituts deixin d'oferir el servei de menjador i ha desaparegut l'espai socioeducatiu del migdia", apunta l'Ajuntament de Santa Coloma, que remarca que l'actual programa de beques, "El menjador a l'abast de tothom", garanteix un àpat equilibrat als nens de la ciutat, però aquesta situació canvia radicalment a partir dels 12 anys amb l'entrada a l'ESO d'aquest alumnat. 

Patiment doble

El resultat d'aquesta compactació, explica l'Ajuntament de Santa Coloma, "és que els infants i els joves no poden disfrutar del menjador i els adolescents de les famílies més vulnerables pateixin doblement aquesta situació, en no disposar del servei i no poder optar a beques alimentàries". 

La col·laboració i la implicació dels dos centres esmentats ha permès que aquest curs s'iniciï el projecte pilot amb la intenció que es vagi estenent a la resta d'instituts i obrir alternatives perquè "tot l'alumnat pugui tenir accés a un servei de menjador".

Promoció d'hàbits saludables

La Fundació Probitas, les entitats Casal dels Infants i Rialles i l'Ajuntament de Santa Coloma han firmat un conveni per desenvolupar aquest projecte, que inclou l'accés a un àpat saludable, activitats i acompanyament a l'escolarització entre les 15 h i les 17 h. 

Notícies relacionades

A més d'assegurar un àpat al dia i proporcionar un espai de protecció, els objectius del programa són promocionar hàbits saludables, posar de manifest la necessitat d'obrir els menjadors als instituts de secundària i promoure un treball en xarxa entre els agents educatius. 

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA