PROJECTE ESTRATÈGIC

El campus alimentari de Santa Coloma incorpora una vinya i l'Escola de Restauració municipals

La ciutat consolida així la seva aposta per convertir-se en un eix agroalimentari i gastronòmic únic a Espanya

ciutat-universitria-19-9-2017

ciutat-universitria-19-9-2017

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú / Santa Coloma de Gramenet

La voluntat de Santa Coloma de Gramenet de convertir-se en un eix agroalimentari i gastronòmic únic a Espanya des de la perspectiva de la investigació i la formació anirà a més gràcies a un acord entre l'Ajuntament i la Universitat de Barcelona pel qual al Campus Universitari de l'Alimentació de Torribera se li afegirà la Vinya d’en Sabater i l'Escola de Restauració local, els dos espais de propietat municipal.  

Així, el complex estudiantil pràcticament doblarà el seu espai passant dels 20.000 metres quadrats actuals als 38.400, cosa que permetrà incrementar de 3.000 a 3.400 el nombre d'alumnes que s'hi podran formar.  

En concret, la vinya i l'escola les utilitzaran els alumnes del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments i del grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, tots dos de la UB, que podran treballar en la caracterització de les varietats de raïm o aprofundir en l'anàlisi sensorial del vi.

Però aquest no serà l'únic benefici per a la ciutat, ja que l'acord permetrà també que instal·lacions de la UB com la Sala d’Anàlisi Sensorial Alella -on ara es realitza precisament l'anàlisi sensorial del vi- sigui espai de treball dels alumnes dels cursos de l'Escola de Restauració municipal.

De la mateixa manera, estudiants dels cursos de formació ocupacional de l'empresa Grameimpuls en les especialitats d'horticultura, floricultura i jardineria podran també formar-se en els hivernacles i horts del Campus de la UB.    

"Un Campus d'excel·lència internacional"

“Obrim noves oportunitats de formació i treball per a la ciutadania, en els àmbits de l'alimentació i la salut; a partir d'ara es podran formar més alumnes en un campus d'excel·lència internacional que ajuda a projectar Santa Coloma en clau gastronòmica”, ha subratllat l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, durant la presentació de l'acord, aquest dimarts.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director del Campus de l'Alimentació de Torribera, Josep Boatella, ha volgut deixar constància del “gran component científic i cultural de la gastronomia” i ha afirmat que “a Santa Coloma s'està creant una oportunitat única per donar cos a aquest pol de la gastronomia, que es podria convertir en un nucli de referència en aquest àmbit”.  

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Gastronomia