MESURES DE PREVENCIÓ

Santa Coloma extrema la seguretat amb vista a la Festa Major

L'Ajuntament pren com a precedents els atemptats de Barcelona per augmentar les precaucions

16 punts d'accés, aforament limitat a la plaça de la Vila i barreres arquitectòniques seran presents de l'1 al 4 de setembre

Concentració de solidaritat amb les víctimes de Barcelona a Santa Coloma.

Concentració de solidaritat amb les víctimes de Barcelona a Santa Coloma. / AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el marc de la Festa Major d'EstiuFesta Major d'Estiu, l'Ajuntament de Santa Coloma ha decidit engegar diferents mesures addicionals i extraordinàries de seguretat i prevenció, a causa dels atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d'agost.

 

Així, de l'1 al 4 de setembre, està previst instal·lar 16 punts d'accés i filtració a les zones de la ciutat que tindran més concentració ciutadana durant les festes. Entre aquestes zones, destaquen quatre llocs de màxima concentració: la plaça de la Vila, el parc de Can Zam, el parc d'Europa i la plaça del Rellotge. Aquests punts de filtració en la via pública estaran especialment identificats i s'afegiran als dispositius de la Policia Local i els Mossos.

 

Tot el dispositiu de seguretat habitual durant les festes es completarà aquest any amb 62 persones de serveis de seguretat privada. Entre les mesures de prevenció que es posen en marxa, es limitarà l'aforament a la plaça de la Vila a 5.000 persones i a les zones de més confluència no s'hi podrà accedir amb llaunes de begudes ni amb ampolles de vidre. Si es porten ampolles de plàstic, no podran tenir tap i hauran d'estar obertes.

Barreres arquitectòniques

En aquest sentit, està prevista la col·locació de barreres arquitectòniques en diferents punts de la ciutat, com ja es va realitzar als voltants del parc de Can Zam amb motiu dels festivals Rock Fest i Tomorrowland. Aquestes barreres són de tipus New Jersey i tenen una tasca preventiva i de seguretat en l'accés de vianants.

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Santa Coloma "agraeix per endavant la col·laboració de la ciutadania per atendre els requeriments dels agents de seguretat que treballaran especialment durant els dies de la festa perquè tothom gaudeixi, amb el civisme i el respecte que sempre caracteritza aquest esdeveniment".

 Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Terrorisme