Santa Coloma podrà formar el doble de cuiners

La nova seu de l'Escola de Restauració, ubicada en el recentment rehabilitat pavelló Canigó del Recinte Torribera, va ser inaugurada el passat 15 de juliol

En el nou equipament es podran formar fins a 340 alumnes, gairebé el doble que a l'edifici anterior de l'avinguda Primavera

santa-coloma

santa-coloma

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANTA COLOMA DE GRAMENET

La nova seu de l'Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), ubicada en el recentment rehabilitat pavelló Canigó del Recinte Torribera, va ser inaugurada el passat 15 de juliol.

El nou equipament està destinat a la formació de professionals de la cuina i de la restauració. A més, el centre oferirà reciclatge per a professionals de la cuina, formació amb cursos diversos per a les persones aficionades a la gastronomia i activitats d'estiu per a nens. A partir d'ara, en el nou equipament, es podran formar fins a 340 alumnes, gairebé el doble que a l'edifici anterior de l'avinguda Primavera.

INVERSIÓ D'1,1 MILIONS D'EUROS

El trasllat de la seu respon a les noves necessitats del centre, la demanda de formació del qual l'ha deixat petit, per la qual cosa l'Ajuntament de Santa Coloma va sol·licitar a la Diputació de Barcelona (propietària del Recinte Torribera) la cessió d'un dels antics pavellons per reubicar una escola amb més capacitat. 

La Diputació va cedir de manera gratuïta el Pavelló Canigó, que s'ha restaurat totalment per adaptar-lo com a centre de formació en restauració respectant el caràcter singular i arquitectònic de l'edifici novecentista, tal com es va fer amb el Pavelló Montserrat, que s'ha convertit en el Centre d'Educació Ambiental Ecometropoli. 

Per posar en marxa l'ERESC, l'Ajuntament i la Diputació han invertit 1,1 milions d'euros. L'Ajuntament gestionarà el nou equipament a través de l'empresa municipal Grameimpuls.

HORT PROPI

El nou edifici de l'ERESC, amb 1.400 m2, que té les instal·lacions distribuïdes en diferents espais i usos, triplica l'espai de l'antiga escola de l'avinguda Primavera. La nova ERESC disposa de restaurant, sala per a l'especialitat de sommelieria, dues sales per a classes teòriques, dues cuines -una de les quals per a les demostracions o show cooking-, una sala de cafeteria bar i un hort propi com a novetat principal. 

Al soterrani, de 325 m2, hi ha els magatzems i les cambres frigorífiques. En paral·lel, l'equipament de l'avinguda Primavera continuarà en marxa com a centre complementari de l'ERESC.

75% D'INSERCIÓ LABORAL

Gestionada des de la seva obertura per l'Ajuntament a través de l'empresa municipal Grameimpuls, a l'Escola s'han format més de 1.500 persones. Segons reconeix el mateix consistori, la mitjana actual d'inserció laboral dels alumnes que s'hi formen és del 75%.

Per la seva ubicació i àmbits de formació comuns, la nova ERESC tindrà una forta vinculació amb el Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona del Recinte Torribera. En aquest sentit, està prevista la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'objectiu de compartir espais i coneixements.

Notícies relacionades

En aquest Recinte hi ha la vinya d'en Sabater, també gestionada per l'Ajuntament a través de Grameimpuls. El projecte municipal de la vinya d'en Sabater, de recuperació del cultiu de la vinya, també s'integrarà en l'activitat formativa de l'Escola, especialment per a l'alumnat de sommelieria.

Més notícies de Santa Coloma