Ramón, el perruquer solidari de l''Open Night Santa Coloma' que va recaptar fons contra la leucèmia

El noi feia temps que volia participar en algun acte benèfic on tallar-se els cabells per una bona causa

Ho va poder fer a la festa del comerç colomenc, on va recaptar 240 euros en 5 hores, que destinarà a Make A Wish

Ramón Medina, durant la nit de l’Open Night.

Ramón Medina, durant la nit de l’Open Night.

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

L'‘Open Night Santa Coloma’, la festa del comerç organitzada per l'Agrupació del Comerç i la Indústria (l'Agrupació), es pot explicar d'una manera corrent o a través d'una història humana. Ramón Medina, un perruquer anònim de Santa Coloma, forma part de la segona manera d'abordar els esdeveniments.

Ramón, de 29 anys, és perruquer en un dels establiments Marco Aldany de Santa Coloma des de fa 10 primaveres. Treballa durament: ha generat una confiança tan gran amb els seus clients que es podria dir que ha format una petita comunitat fidelitzada. No obstant això, el noi sempre ha tingut una espina clavada: en aquests darrers anys, en els quals han proliferat les iniciatives solidàries a Santa Coloma, Ramón no havia pogut formar part de cap d'elles. Fins dissabte passat.

TALLS CONTRA LA LEUCÈMIA

De manera espontània, un client, el Miquel, mentre li estava tallant elscabells, va comentar al Ramón que participaria a l'‘Open Night Santa Coloma 2017’ amb el seu negoci, Ohlala Flors i Events, una empresa d'interiorisme i decoració floral d'esdeveniments. El perruquer no s'ho va pensar dues vegades: “Hi podria participar?”. Volia tallar cabells al carrer per una bona causa.

Així es va gestar la que seria, juntament amb la festa solidària de pols de colors de l'Agrupació –els beneficis de la qual es destinaran a l'associació Asdent-, l'acció solidària de l'‘Open Night’, una celebració pensada per recaptar més que per donar. Ramón explica que en un principi l'únic que anava a participar a l'acció solidària era ell, però que posteriorment, al seu client, el Miquel, també li van agafar ganes i es va sumar a l'acte benèfic.

240 EUROS EN 5 HORES

En relació amb els fons obtinguts únicament amb els tallats de cabells, Ramón va aconseguir recaptar ell sol 240 euros amb talls de 5 euros des de les 18 h fins a les 23 h del dissabte a Santa Coloma; diners que destinarà a la fundació Make A Wish, una entitat dedicada a ajudar i generar il·lusió a nens hospitalitzats o vinculats a un entorn assistencial qualificat amb motiu de malalties greus.

Notícies relacionades

Tot i que serà Make A Wish la que decideixi en última instància a quina malaltia dona la recaptació, a Ramón li faria una il·lusió especial que es destinés a nens malalts de leucèmia. Per què? Ho explica una història personal: “A la meva excunyada li van detectar leucèmia amb 4 anys i li van haver de fer un trasplantament de medul·la. Jo vaig viure tot el procés de mesos a l'hospital, vaig veure com de malament ho va passar la família i com Make A Wish els va ajudar tant com van poder. Fa molt de temps que ho tinc dins meu i d'alguna manera volia tornar-ho a l'entitat posant el meu granet de sorra per ajudar altres nens. I finalment ho vaig aconseguir”.

Més notícies de Santa Coloma