PLE MUNICIPAL DE MAIG

Nova oposició del Ple de Santa Coloma al projecte de la MAT

Pas endavant per dur a terme les vivendes tutelades per a persones grans a l'edifici de la Miguel Hernández

El ple municipal de Santa Coloma del maig, celebrat dilluns.

El ple municipal de Santa Coloma del maig, celebrat dilluns. / AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

1
Es llegeix en minuts
J. S. / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Tots els grups municipals del consistori de Santa Coloma han signat una declaració institucional de congratulació per la resolució del Ministeri de Medi Ambient publicada al BOE, del 2 de maig, que dona la raó a l'Ajuntament de la ciutat respecte al pas de la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) per la ciutat.

  

Aquesta declaració va permetre al Ple Municipal, celebrat aquest dilluns dia 29, reiterar la seva oposició al projecte de la MAT, en la qual demanava la seva retirada definitiva per "manifestament innecessària per la caiguda del consum elèctric".

  

La resolució recorda a la Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE), tal com recull la resolució del Ministeri de Medi Ambient, que s'ha de demostrar que aquesta infraestructura tan costosa en termes econòmics, socials i ambientals s'ha de construir.

  

Una vegada més, el Ple ha exigit se sotmeti a una avaluació d'impacte ambiental tota la infraestructura de l'anella metropolitana de 400kv que s'intenta construir fragmentàriament, tal com demanen les institucions comunitàries i recull també la resolució del Ministeri de Medi Ambient.

  

La declaració institucional sobre la MAT serà enviada a la Diputació i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, al Consell Comarcal del Barcelonès i als ajuntaments que també estan afectats per l'anella metropolitana de 400kv per a la seva aprovació en els respectius òrgans de govern.

VIVENDES TUTELADES PER A PERSONES GRANS A L'ANTIGA ESCOLA MIGUEL HERNÁNDEZ

A la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament també es va aprovar inicialment i per unanimitat modificar el Pla general metropolità per fer vivendes tutelades per a persones grans a l'edifici de l'antiga escola Miguel Hernández, al carrer Almogàvers, ara en desús.

Es tracta d'un pas més en el procés per fer realitat aquest projecte abans que finalitzi el mandat actual.

Notícies relacionades

Altres punts a destacar de l'ordre del dia van ser l'aprovació inicial del Codi de conducta i bon govern per a càrrecs electes i directius públics del nostre Ajuntament.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Electricitat