La Diputació cedeix 14 pisos a Càritas per a persones vulnerables a Santa Coloma, Badalona, Barcelona i l'Hospitalet

La institució ja ha cedit un total de 57 immobles a l'entitat, prorrogables durant cinc anys

2
Es llegeix en minuts
ACN / SANTA COLOMA

La Diputació de Barcelona ha cedit a Càritas Diocesana de Barcelona 14 pisos destinats a persones vulnerables i amb risc d'exclusió social a Barcelona, l'Hospitalet, Badalona i Santa Coloma

Amb aquesta última concessió, la Diputació ja ha cedit 57 immobles a l'entitat per combatre la pobresa i les desigualtats socioeconòmiques conjuntament. Les vivendes ofertes seran prorrogables durant cinc anys.

Al llarg del 2016 ha augmentat el preu del lloguer dels immobles un 6,8% de mitjana a tot Catalunya, un 9% a la ciutat de Barcelona i un 5,9% a l'àmbit metropolità.

Segons la secretària general de Càritas de Barcelona, Montse Padilla, aquestes dades "dificulten l'accés a la vivenda als col·lectius més vulnerables i que coincideixen amb l'increment i la intensificació de la pobresa, que afecta el 19% de la població catalana".

PISOS PER A 49 FAMÍLIES

En la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dijous, 4 de maig, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i el diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana, juntament amb Padilla, van explicar la col·laboració en allotjaments per a persones en risc d'exclusió social que han mantingut les dues institucions des de l'any 2013, quan va tenir lloc la primera signatura del conveni "per fomentar polítiques socials orientades a la cohesió social i a la reducció de les desigualtats".

A través del conveni que han renovat i ampliat aquest dijous, Càritas ofereix pisos socials a 49 famílies -169 persones-, que podran comptar amb una llar "digna i accessible", tal com ha definit Budó.

Ciurana ha informat que "encara queden més vivendes per assignar, i que esperen concedir-les al llarg de la tardor vinent".

LA GESTIÓ DE CÀRITAS

La secretària general de Càritas Diocesana de Barcelona ha explicat que "l'entitat gestiona els immobles i ofereix un acompanyament per a la inserció social de les famílies, que compten amb un lloguer adaptat a les seves capacitats econòmiques, que es revisen periòdicament i es renoven anualment". 

Els lloguers socials de les vivendes estan entre els 25 i els 250 euros, en funció de les característiques de la família, i el contracte de lloguer social s'inicia amb un període mínim d'un any.

En cas de no poder assumir-ne les despeses, Càritas es fa càrrec del cost. Els nous allotjaments concedits es troben majoritàriament a Barcelona, seguit de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Així mateix, va informar que actualment hi ha trenta famílies en llista d'espera.

PERFIL DELS ACOLLITS

Budó va explicar que "un 62% de les famílies acollides no tenen ingressos recurrents, i la resta, malgrat tenir feina, no pot permetre's pagar una vivenda".

El perfil de les persones que opten a aquests immobles són sobretot famílies que han sigut desnonades o que tenen greus dificultats d'allotjament. L'entitat dona preferència a famílies amb algun membre menor d'edat.

 

Notícies relacionades

Padilla ha afegit que "l'acord és un pas més en l'ampliació del parc de lloguer social", tot i que ha lamentat que "a Catalunya les vivendes públiques i socials només representen el 2% del total, davant de la mitjana del 16 % a Europa, per la qual cosa demana a les administracions catalanes que treballin per arribar a aquestes xifres".

Més notícies de Santa Coloma