Santa Coloma i sis ciutats metropolitanes més impulsen un festival de dansa per al pròxim març

Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Cornellà acolliran espectacles de dansa que majoritàriament es faran en espais urbans emblemàtics

2
Es llegeix en minuts
ACN / SANTA COLOMA

El festival internacional de dansa que Santa Coloma i sis municipis més de l'àrea metropolitana van acordar impulsar el mes de novembre de l'any passat ja té data i nom.

 

A la segona reunió d'alcaldes i regidors de cultura que s'ha celebrat aquest dimarts a Badalona, els representants de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Cornellà han acordat que la Quinzena de la dansa, com han batejat el certamen, celebri la seva primera edició el març de l'any que ve.

 

El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha avançat que, a l'espera que una comissió tècnica concreti la programació, els set municipis acolliran espectacles que majoritàriament es faran en espais urbans emblemàtics com les tres xemeneies de Sant Adrià, per exemple.

 

El festival apostarà per potenciar totes les disciplines de la dansa, donant protagonisme a les companyies de casa sense renunciar a contractar companyies internacionals de prestigi.

Quant al pressupost, l'únic municipi que ja ha concretat la seva aportació econòmica és Barcelona, que destinarà 800.000 euros.

La segona reunió de la Mesa de la Cultura Metropolitana que s'ha celebrat aquest dimarts al Centre Cultural el Carmen de Badalona ha donat el vistiplau polític definitiu a un projecte que es va anunciar a finals de l'any passat i que arrencarà el mes de març del 2018.

La trobada ha estat presidida per l'alcaldessa de Badalona, Dolores Sabater, i ha comptat amb la presència dels regidors de cultura de les ciutats participants.

REFORÇANT EL VINCLE METROPOLITÀ

El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, com a portaveu de la taula, ha destacat que el projecte de la Quinzena de la dansa concreta el que ja és un fet des de fa temps: que els municipis metropolitans i els seus ciutadans "creen i comparteixen cultura independentment de les fronteres administratives".

Una realitat que reclamava una iniciativa conjunta "en peu d'igualtat" entre les set ciutats per "compartir iniciatives culturals des de l'àmbit públic".

IMPULSAR LA DANSA

Collboni ha destacat que la Quinzena de la dansa vol "cobrir i reforçar" un àmbit de les arts escèniques com és la dansa, "amb gran potencial creatiu però amb problemes per generar espectadors", que necessita el suport dels ajuntaments per a créixer.

 

Notícies relacionades

El certamen, que vol "transcendir els espais escènics tradicionals" i sortir al carrer, serà un punt de trobada "plural i heterogeni" de les diferents expressions al voltant de la dansa amb voluntat que es puguin projectar internacionalment. 

Més notícies de Santa Coloma