Regidors de SOM i ICV abandonen el ple de Santa Coloma en protesta contra el govern de Parlon

El ple va aprovar reclamar un finançament més just pels Ajuntaments catalans

plesantacoloma

plesantacoloma

2
Es llegeix en minuts
X.P.S. / SANTA COLOMA

El ple ordinari de març de Santa Coloma, celebrat dimecres passat 29, va comptar amb menor presència de regidors del que és habitual.

 

Després del primer punt de l'ordre del dia, els 6 regidors de Som Gramenet i els dos d'ICV-EUiA van abandonar la sala després d'argumentar la seva marxa.

 

Segons el portaveu de Som Gramenet, Aitor Blanc, els motius de sortir del ple són: “la falta de respecte continuada a l'oposició per part de l'alcaldia i l'obstrucció de la nostra tasca per falta d'informació, així com denunciar les polítiques d'aparador del govern local, l'ús manipulat dels mitjans de comunicació locals i les portes giratòries”.

 

En aquest últim punt, Blanc aclareix que es refereixen, entre altres al “nomenament com a càrrec de confiança d'Imma Moraleda, exregidora del districte de Sants de Barcelona pel PSC i vocal de la Fundació Agbar”.

 

El portaveu de Som denúncia també que Parlon canviés la data del ple “normalment es fa els dilluns, aquesta vegada va ser el dimecres, no per motius d'alcaldia, sinó per un acte de màrqueting personal de l'alcaldessa que presentava un llibre a Barcelona”.

DEMANEN MILLOR FINANÇAMENT LOCAL

Després d'aquests fets el ple va continuar amb normalitat. Entre les mocions més rellevants es va aprovar una presentada pel PSC que demanava “un model més just de finançament local, que s'ajusti a la singularitat de les necessitats de despesa dels ajuntaments i la capacitat fiscal dels municipis de gran població”.

 

També es va aprovar la moció promoguda per la Fundació Francesc Layaret per fer de Santa Coloma “una ciutat més accessible, on els veïns amb una discapacitat puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions que els altres ciutadans”.

LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST DEL 2016

En l'apartat de decrets i acords, el ple ha donat comptes de la liquidació del pressupost de l'exercici 2016, que s'ha tancat amb un superàvit de 15 milions d'euros i amb una mitjana anual de pagament a proveïdors de 47 dies, com a dades significatives.

 

 També s'ha donat llum verda al finançament de quatre obres de millora de la ciutat: l'espai de l'aparcament del Mercat de Singuerlín, les escales del carrer Mallorca i Av. Anselm de Riu, i el centre Municipal i la guarderia dels Olivos.

 

Notícies relacionades

Per últim, s'han aprovat les 31 cartes de serveis municipals, que informen la ciutadania dels seus drets cap als serveis que ofereix l'Ajuntament, i s'han millorat les condicions perquè el veïnat del barri Safaretjos pugui accedir a l'aparcament per a residents situat entre l'Avinguda Generalitat, el carrer d'Andreu Vidal i el carrer Sant Joan.

Més notícies de Santa Coloma