Santa Coloma assenta les bases per lluitar contra la pobresa farmacèutica

L'Ajuntament i l'Associació Banc Farmacèutic firmen un conveni per cobrir les necessitats de medicació de persones en risc d'exclusió

conveni-ajuntament-banc-farmaceutic

conveni-ajuntament-banc-farmaceutic

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Santa Coloma de Gramenet ha firmat un conveni amb l'Associació Banc Farmacèutic que li permetrà establir les bases per lluitar contra la pobresa farmacèutica i atendre així les necessitats de medicació dels col·lectius en risc d'exclusió que viuen a la ciutat.

La setmana passada, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el director general de l'ONG sense ànim de lucre Associació Banc Farmacèutic, Jordi Bosch, van firmar a l'Ajuntament un conveni de col·laboració de durada indefinida que està destinat a donar suport al projecte comú de lluita contra la pobresa farmacèutica, per atendre les situacions d'urgència social i per intervenir amb persones, famílies i grups socials de la ciutat de Santa Coloma, especialment si es troben en situacions de risc social o exclusió, com són les persones grans i els nens.

Així doncs, es donarà cobertura a les necessitats de medicació de persones en risc d'exclusió de Santa Coloma a través dels diversos projectes que té en marxa.

COBERTURA DE MEDICAMENTS

Per una banda, l'Ajuntament de Santa Coloma recolzarà i promourà la Campanya de Medicaments Solidaris que porta a terme l'associació, consistent en la recollida una vegada a l'any de medicaments nous sense prescripció mèdica per entregar a les entitats assistencials que ho sol·licitin i ajudar en la difusió i la publicitat de les campanyes de productes solidaris que promogui l'associació.

Per l'altra, l'associació Banc Farmacèutic proporcionarà, a través del projecte Fons Social de Medicaments, sis mesos de cobertura farmacèutica a les persones beneficiàries, d'acord amb el procediment i criteris establerts per l'Institut Català de la Salut.

LES FAMÍLIES POBRES PRESCINDEIXEN DE MEDICAMENTS

La posada en marxa del conveni arriba després de l'estudi de l'últim informe de la Fundació Foessa, del que es dedueix que un 34% de les famílies espanyoles en situació de pobresa no pot pagar els medicaments que necessita.

Notícies relacionades

El mateix document indica que hi ha persones que es veuen obligades a renunciar a l'adquisició d'aquests medicaments per assumir el cost d'altres serveis, cosa que comporta un empitjorament de la seva salut i l'aparició de noves patologies que impliquen nous tractaments sanitaris.

Més notícies de Santa Coloma