PREMIS NACIONALS DE CULTURA

El Sagarra es vesteix de gala

El teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma acollirà per primera vegada l'acte d'entrega dels Premis Nacionals de Cultura 2014

Guardó dels Premis Nacionals de Cultura.

Guardó dels Premis Nacionals de Cultura. / CONCA

1
Es llegeix en minuts

El dia 2 de juny, per primera vegada, el Teatre Josep Maria de Sagarra serà l'escenari de l'acte d'entrega dels Premis Nacionals de Cultura 2014, un fet històric per a la sala i també per a la ciutat de Santa Coloma.

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) ha triat el Sagarra per celebrar una cerimònia que comptarà amb la presència de nombroses personalitats del món de la cultura i una àmplia representació de la societat civil colomenca.

L'acte serà presidit per Artur Mas, president de la Generalitat; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma; Ferran Mascarell, conseller de Cultura, i Carles Duarte, president del CONCA.

Els premiats d'aquesta edició són Mireia Barrera (directora de música), Vicenç Pagès (escriptor i crític literari), Pepa Plana (pallassa), Jaume Vallcorba (editor i filòleg), Roberto Olivan (coreògraf) i les entitats Amical WikimediaLa Principal de la Bisbal  i el Festival Sonar.

També seran guardonats el Dr. Joan Massagué, que participarà en aquest acte des de l'Sloan Kettering Institute de Nova York per videoconferència, i The Dalí Museum de Florida.

La gala, que serà retransmesa pel Canal 33 a les 23.00 hores, compta amb un guió de David Cirici i una posada en escena de Ferran Audí.

Serà una cerimònia senzilla i dinàmica, que alabarà la feina dels creadors en un context de dificultats com l'actual. Les intervencions artístiques aniran a càrrec de Sergi Buka (il·lusionista) i la Troba Kung-Fú (rumba catalana).

Notícies relacionades

En el transcurs de l'acte es recordarà el centenari del naixement d'algunes personalitats de la cultura (Alexandre Cirici, Rafael Santos, Joaquim Muntañola, Martí de Riquer i Joan Vinyoli), i es rendirà homenatge al llibre 'Els altres catalans' de Paco Candel, en el cinquantenari de la seva publicació.

Més notícies de Santa Coloma