OPERATIU POLICIAL

Detinguts a Sant Boi cinc homes acusats d'agredir vigilants del metro

Dos adults han ingressat a presó i tres menors estan en llibertat amb càrrecs

Les càmeres de videovigilància van ser clau per captar la brutal pallissa del 22 d'octubre

Un cotxe dels Mossos.

Un cotxe dels Mossos. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat a Sant Boi de Llobregat cinc homes, tres d'ells menors d'edat, per agredir presumptament dos vigilants del metro de Barcelona

Els detinguts són cinc joves de nacionalitat hondurenya i equatoriana i veïns de la població del Baix Llobregat, a qui se'ls acusa dels delictes de lesions i atemptat a agents de seguretat privada del metro.

Els fets es van produir la matinada del passat 22 d'octubre quan sis individus van entrar en una estació de la línia 5 del metro amb una actitud hostil cap als altres usuaris del servei. En tot moment van tenir un comportament incívic i van generar disturbis amb la voluntat de desafiar els dos vigilants de seguretat que estaven fent tasques de vigilància.

Agressió múltiple 

Aquests joves van envoltar els dos vigilants, els van increpar verbalment i els van aconseguir prendre la credencial de l'uniforme i les seves defenses, mentre els donaven cops i els insultaven. En aquest moment, els sis detinguts van iniciar una agressió múltiple contra els dos vigilants.

Un tercer vigilant, que estava fora de servei, va voler separar les parts per defensar les víctimes i va ser agredit pels mateixos joves. Els agents de seguretat privada van rebre cops de puny, puntades i cops amb les seves defenses al cap, a la cara i la resta del cos, fins i tot quan un d'ells estava inconscient a terra.

Els joves van fugir del lloc i van deixar els vigilants ferits de diversa consideració dins del vagó: un amb dos dits i una dent trencats, un altre amb un tall al front que va requerir sis punts de sutura i el tercer vigilant va necessitar catorze punts de sutura a la mandíbula i disset al cap.

Les càmeres de videovigilància, clau

Una vegada rebudes les corresponents denúncies per les agressions els agents de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van iniciar una investigació amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de TMB per identificar i localitzar els agressors. En aquest sentit, les imatges obtingudes de les càmeres de videovigilància han resultat clau per a la resolució del cas.

El passat 10 de gener els agents de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van portar a terme un operatiu policial, conjuntament amb agents de la comissaria de Sant Boi de Llobregat, que va possibilitar la detenció de cinc dels agressors.

Notícies relacionades

Els tres menors d'edat van passar a disposició de la Fiscalia de Menors, que els va deixar en llibertat amb càrrecs, mentre que els dos adults van ingressar a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA