PARTICIPACIÓ

Sant Boi decideix sobre l'ús d'una plaça a través d'una mediació conjunta

L'Ajuntament de Sant Boi dinamitza diàlegs, entrevistes i una conferència per trobar-hi una solució

Van participar-hi la Fundació Marianao, l'Associació de Veïns Marianao i l'associació Aramis

sant-boi

sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La setmana passada va tenir lloc a l'equipament de L'Olivera de Sant Boi de Llobregat una sessió de mediació relacionada amb la proposta de millora de la plaça Montserrat Roig vinculada al pressupost participatiu de la ciutat. 

A part de l'actuació urbanística que es derivi del procés participatiu, la iniciativa es va organitzar "per generar diàlegs pacífics i directes entre els diferents segments" que a vegades entren en conflicte per la utilització d'aquesta plaça -joves, adults i gent gran.

Així, l'equip de convivència i mediació de l'Ajuntament de Sant Boi va dinamitzar diàlegs i va dissenyar una estratègia amb les següents etapes: observació dels espais per calibrar el nivell i la tipologia del conflicte; entrevistes a peu de carrer a persones joves, adultes i grans, i, finalment, la celebració d'una conferència entre tots, amb el suport de les entitats del barri i l'assistència dels polítics i tècnics referents en aquest àmbit.

Presència d'entitats locals

Aquesta iniciativa "va rescatar la veu de les persones que no van participar en el procés dels pressupostos participatius", assenyala el consistori, "en especial la dels joves", que solen quedar al marge de les convocatòries oficials.

D'altra banda, a més de persones a títol particular, van participar en la trobada la Fundació Marianao, l'Associació de Veïns Marianao i l'associació Aramis.

Compartir necessitats

Notícies relacionades

Finalment es va acordar que tothom compartia una sèrie de necessitats: més il·luminació, més bancs, menys vegetació, una font, menys soroll, més diàleg i respecte i utilitzar altres recursos municipals per gestionar pacíficament els conflictes, com el Servei de Mediació.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA