DESPRÉS DE TRES ANYS I MIG TALLAT

Es reobre el vial d'accés a Sant Boi de Llobregat des de la C-245

Les obres de construcció de la variant continuen interrompudes des de fa més de 2 anys

Obres del vial C-245 a Sant Boi.

Obres del vial C-245 a Sant Boi.

1
Es llegeix en minuts
ACN

El vial d'accés a Sant Boi de Llobregat des de la carretera comarcal C-245 es va reobrir a la circulació de vehicles dilluns passat després de tres anys i mig tallat per les obres de la variant de la C-245 actualment parades. 

Els treballs per reobrir el vial, que s'han realitzat en un mes, el termini previst, han consistit a demolir un mur provisional al lateral de la carretera (venint des de Viladecans), excavar el terreny per eliminar el desnivell, pavimentar la connexió de la carretera amb el vial d'accés al nucli urbà i retirar els 'new jerseys' que tancaven el pas.

Una vegada reobert el vial, els ajuntaments de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat mantenen el front comú perquè es reprenguin les obres de la variant, que ha de connectar la C-32 i la Ronda Litoral.

Dos anys d'aturada

Les obres de la variant de la C-245 fa més de dos anys que estan aturades per diferents problemes administratius i pressupostaris. L'últim obstacle va ser l'entrada en situació de concurs de creditors de l'empresa adjudicatària de les obres, Isolux-Corsán, que impedeix la represa dels treballs a curt termini perquè caldrà iniciar una nova licitació.

Davant aquesta situació, el juliol passat els municipis afectats, la Diputació de Barcelona i la Generalitat van entregar al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una carta reivindicativa conjunta que exigia la reobertura del vial d'accés a Sant Boi abans de l'inici del curs escolar per poder recuperar la situació inicial a l'espera que les obres de la variant es puguin reprendre.

Conveni d'execució

Mentrestant, el Ministeri de Foment i la Diputació de Barcelona treballen per firmar un conveni que permeti l'execució del projecte de desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l'A2, per una banda, i, per l'altra, l'ampliació i millora de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts, que connecta amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23.

Notícies relacionades

Els municipis han indicat que aquestes dues actuacions s'havien de fer una vegada finalitzades les obres de la variant, i la seva realització prèvia es valora com "la solució òptima per a la mobilitat de l'entorn".

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA