Sant Boi invertirà 2 milions d'euros en la millora de les àrees de jocs infantils

L'Ajuntament vol que les àrees de jocs prioritzin l'aportació de valors pedagògics

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Sant Boi invertirà 2 milions d'euros durant els propers 5 anys per renovar les àrees de jocs infantils de la ciutat del Baix Llobregat

Les prioritats de les actuacions seran instal·lar jocs més vistosos, millorar l'estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat.

El pla preveu que es col·loquin diferents tipus de jocs, entre els quals destaquen tirolines i cúpules d'escalada.

L'Ajuntament vol incrementar el nombre de peces per a nens més grans de 7 anys i que les àrees de jocs prioritzin l'aportació de valors pedagògics, siguin accessibles per a persones amb cadires de rodes i incloguin elements inclusius.

Execució ja començada

L'execució del Pla de millora de jocs infantils 2017-2021 ha començat amb actuacions que ja han finalitzat a la plaça de Catalunya (10 elements nous), a la zona d'equipaments de la Parellada (6 elements) i a la plaça dels Focs de Sant Joan (nova àrea de jocs). Ara també es fan actuacions de millora a la plaça de Francesc Ferrer Guàrdia i a la cantonada Joaquim Auger/Girona.

L'any 2018 es prioritzaran actuacions com la reordenació de les àrees de jocs del barri de Camps Blancs, la creació d'una nova àrea als jardins de l'Astasieta o la segona fase de la remodelació dels jocs de la plaça de Catalunya. I en els tres anys següents, es continuarà destinant recursos per a nous projectes a tots els barris.

Com a criteri general, terra de sorra de riu

El pla de millora preveu que a les àrees de jocs es posi, com a criteri general, terra de sorra de riu (que té un bon amortiment i un baix cost de manteniment) i, en determinats casos, cautxú.

Pel que fa a les tanques de protecció, seran de fusta i metall, més resistents al trencament i a possibles robatoris, i amb arestes arrodonides per reduir el risc de lesions.

Notícies relacionades

Actualment Sant Boi té 71 àrees de jocs infantils, sota el criteri que n'hi hagi una a menys de 150 metres de la gran majoria dels domicilis de Sant Boi. El Pla de millora de jocs infantils 2017-2021 donarà resposta a la demanda ciutadana de renovar-les en els propers 5 anys i crear altres noves.

Més notícies de Sant Boi

Temes:

Urbanisme Nens