DURARÀ DOS MESOS

Comencen, per fi, les obres per reobrir el vial d'accés a Sant Boi des de la C-245

Durant mesos, els ajuntaments, la Diputació i la Generalitat han reivindicat a Foment solucions per posar fi als col·lapses

Obres del vial C-245 a Sant Boi.

Obres del vial C-245 a Sant Boi.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres per poder reobrir el vial d'accés a Sant Boi des de la carretera comarcal C-245 han començat, per fi. Segons ha pogut comprovar l'Ajuntament d'aquesta ciutat, el Ministeri de Foment ha iniciat els treballs necessaris per recuperar la situació inicial del vial d'accés al nucli urbà, tal com han estat reivindicant els municipis afectats per les obres de construcció de la variant de la carretera.

Les obres de la variant de la C-245 (connexió entre la Ronda Litoral i l'autopista A-16) fa més de dos anys que estan aturades per diferents problemes administratius i pressupostaris. L'últim obstacle va ser l'entrada en concurs de creditors de l'empresa adjudicatària, Isolux-Corsán, que impedia la represa dels treballs a curt termini perquè era necessari que s'iniciés una nova licitació.

Davant d'aquesta situació, el juliol passat els municipis, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van entregar al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una carta reivindicativa conjunta que exigia la reobertura del vial d'accés a Sant Boi abans de l'inici del curs escolar, per poder recuperar la situació inicial a l'espera que les obres de la variant es poguessin reprendre. "Després de moltes converses telefòniques, reunions i reivindicacions institucionals, els treballs per a la reobertura del vial s'han iniciat aquesta tercera setmana d'octubre", explica l'Ajuntament de Sant Boi.

"Incidència mínima de dos mesos"

Segons el Ministeri de Foment, l'obra implicarà la demolició d'un mur provisional al lateral de la carretera i l'excavació del terreny per posar-hi el nou ramal i eliminar el desnivell existent, i finalitzarà amb la pavimentació de la connexió de la carretera amb el vial d'accés al nucli urbà.

D'acord amb els plans ministerials, les obres duraran un màxim de dos mesos i tindran una incidència mínima i puntual en la circulació de vehicles. El vial hauria de poder reobrir-se al trànsit cap a mitjans del mes de desembre.

Després d'aquestes obres, quedarà pendent una altra de les peticions dels municipis: que el Ministeri de Foment els entregui un programa d'actuació i un calendari sobre el nou procés de licitació de la variant, "una infraestructura que ha patit, ja des dels Jocs de Barcelona, dècades d'endarreriments, incidències i paralitzacions", apunta el consistori.

Projecte de desdoblament del ramal

Mentre no s'executa aquesta una altra petició, el Ministeri de Foment i la Diputació de Barcelona treballen per fer realitat la firma d'un conveni per executar de manera conjunta i simultània el projecte de desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l'autovia A-2 i el projecte d'ampliació i millora de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23.

Notícies relacionades

Aquestes dues actuacions s'havien de fer una vegada finalitzades les obres de la variant, i els ajuntaments valoren la seva realització prèvia com la solució òptima per a la mobilitat de l'entorn com prevenció en el moment de la realització de les obres definitives a Sant Boi i l'impacte que tindran en la mobilitat del sector.

notícies de Sant Boi