INICIATIVA

Sant Boi se suma a la iniciativa 'Patis oberts'

Hi participen l'Escola Josep Maria Ciurana, l'Escola Antoni Gaudí, l'Escola Montbaig i l'Escola Massallera

Un pati escolar de Sant Boi.

Un pati escolar de Sant Boi.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Sant Boi s'ha sumat a la iniciativa 'Patis oberts', que impulsa l'obertura dels patis escolars com a béns públics oberts a la ciutadania.

Dissabte passat, 7 d'octubre, va tenir lloc a l'Escola Antoni Gaudí la presentació pública del projecte. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, la tinenta d'alcaldessa Alba Martínez i representants de les AMPA del municipi. 

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament, en col·laboració amb la comunitat educativa, consisteix a obrir les portes dels patis escolars com a espai d'ús públic per a famílies, infants i adolescents fora de l'horari escolar, en caps de setmana i en vacances escolars.

Dinamització per a infants

L'acte va començar amb diferents activitats de dinamització dirigides als infants, com tallers de globoflèxia, bombolles de sabó gegants, perfums amb herbes aromàtiques i pintacares. La jornada va finalitzar amb l'espectacle "Campi qui pugui" del grup d'animació infantil Ambauka, que va fer ballar petits i grans.

"L'obertura d'un pati obert de barri dona resposta a una demanda ciutadana que es va convertir en prioritat en el pla de Govern, i que té com a objectiu principal posar al servei de la població una infraestructura com el pati escola idònia per al joc, perquè sigui un espai de convivència, donant l'oportunitat de disposar d'un lloc de trobada per a infants i joves, que potenciï un temps i un espai amb voluntat educativa més enllà de l'horari escolar", explica el consistori.

Centres participants

Els patis dels quatre centres escolars participants (Escola Josep Maria Ciurana, Escola Antoni Gaudí, Escola Montbaig i Escola Massallera) obren els dies laborables de 16 a 20 h i els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Notícies relacionades

Durant l'últim trimestre d'aquest any també es faran activitats els diumenges al matí. La primera serà un taller de bijuteria, que es farà diumenge, 15 d'octubre, al pati de l'Escola Can Massallera.

notícies de Sant Boi