Sant Boi retira les plaques franquistes dels seus carrers

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Sant Boi ha acabat de retirar aquest estiu les plaques amb simbologia franquista que encara es conservaven en algunes façanes de la ciutat. La iniciativa, que respon a l'exigència de la Llei de Memòria Històrica, ha comptat amb la col·laboració de la ciutadania a l'hora de localitzar molts d'aquests elements no sempre situats a simple vista.

Els treballs s'han realitzat entre els mesos de desembre de l'any passat i juny del present. Per a dur a terme aquesta tasca, els serveis municipals han comptat amb la informació recollida al Cens de simbologia franquista de la Generalitat, la tasca d'avistament realitzada a peu de carrer i la col·laboració de moltes persones que, a través de les xarxes socials i altres canals de comunicació, han aportat informació sobre algunes localitzacions.

Arxiu Històric Municipal

Encara que el gruix dels treballs ha finalitzat, els ciutadans poden seguir aportant informació sobre altres llocs on es pugui trobar aquest tipus de simbologia. Les plaques recollides fins ara s'han traslladat a l'Arxiu Històric Municipal per a fins pedagògics en els centres educatius.

Notícies relacionades

"La simbologia de la dictadura franquista va tenir una presència aclaparadora en tots els espais, també a les façanes. Així, un règim mancat de legitimitat democràtica pretenia aconseguir poder i carisma. Un exemple d'aquesta estratègia va ser la instal·lació de plaques en edificis amb la icona del jou i les fletxes, un dels seus símbols més reconeixibles", aclareix el consistori català.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA