Sant Boi es compromet a incloure clàusules socials en la contractació pública

El Ple ho ha acordat per unanimitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de Sant Boi ha aprovat per unanimitat impulsar la contractació pública responsable amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i d'innovació. En un termini de sis mesos, s'elaborarà una instrucció per establir les directrius, els criteris i models de clausulat que s'incorporaran en tots els procediments de contractació de l'Ajuntament i de les empreses municipals.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va afirmar durant la sessió plenària que "Sant Boi aposta d'aquesta manera per utilitzar la contractació pública com un instrument polític estratègic per garantir polítiques públiques vinculades a la igualtat d'oportunitats, els drets socials, la sostenibilitat ambiental, la transparència i la innovació".

Comissió jurídica

Una comissió jurídica i tècnica elaborarà ara, en el termini màxim de sis mesos, una instrucció per regular la compra pública responsable, recollint les aportacions dels diferents grups polítics municipals i dels sectors implicats.

La instrucció establirà criteris i mesures de compliment obligatori per part de les empreses contractistes, que hauran d'acreditar comportaments responsables amb l'entorn i les persones, competir en termes de responsabilitat social i acreditar, per exemple, condicions de treball dignes o absència de discriminació de gènere.

Aposta per la innovació

Des de finals dels anys noranta, l'Ajuntament de Sant Boi ha posat en pràctica diferents iniciatives de compra pública responsable, principalment la incorporació de clàusules socials en els contractes municipals de béns i serveis amb l'objectiu de discriminar positivament col·lectius amb dificultats d'inserció social i laboral.

Notícies relacionades

La recent aprovació de diferents directives europees sobre aquesta qüestió proporciona una cobertura jurídica més sòlida per reforçar la voluntat del Govern municipal.

Més notícies de Sant Boi