Sant Boi premia més de 600 esportistes de la ciutat en la seva nit de l'Esport

155 esportistes a títol individual i 31 equips de 20 modalitats esportives diferents van rebre el reconeixement ciutadà

Foto de família dels equips i esportistes participants a la Nit de l’Esport de Sant Boi.

Foto de família dels equips i esportistes participants a la Nit de l’Esport de Sant Boi. / AJUNTAMENT DE SANT BOI

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

Sant Boi va premiar dijous passat els seus millors esportistes. 630 persones del món de l'esport local van ser les protagonistes en l'acte de reconeixement als èxits de la temporada 2016-17. L'Ajuntament organitza cada any al juliol aquest homenatge a l'"esforç, l'excel·lència, l'esperit de superació i els valors esportius".

155 esportistes a títol individual i 31 equips de 20 modalitats esportives diferents i pertanyents a 18 entitats de Sant Boi i altres entitats de fora de la ciutat van rebre un obsequi commemoratiu de mans de l'alcaldessa, Lluïsa Moret.

ELS EQUIPS

En l'apartat dels equips, es va destacar la històrica victòria de la Unió Esportiva Santboiana en la Copa del Rei de rugby o l'ascens del FC Santboià a la Tercera Divisió, el triomf del sènior masculí del CBS Sant Boi a l'Europe Federations Cup de beisbol i el quart títol consecutiu de l'equip femení en la Copa de la Reina de softbol, entre altres.

Els esportistes dels clubs locals de gimnàstica i pentatló modern (Club Gimnàstic Sant Boi i Escola Esportiva Llor) també van obtenir bons resultats en gairebé totes les categories.

MÈRITS INDIVIDUALS

En l'apartat individual, es van destacar èxits com la tercera posició de l'esportista discapacitat Sergio Garrote a la Copa del Món de ciclisme adaptat, el subcampionat d'Europa júnior de pentatló modern de Laura Heredia en la modalitat de relleus, el campionat d'Espanya absolut de 60 metres lliures en pista coberta de l'atleta Cristina Lara, la medalla d'or de Javier Delgado Osorio en el campionat d'Espanya sub-23 de 400 metres tanques o el triomf del cadet Abel Gordillo en el campionat nacional de ciclisme de pista en la modalitat de puntuació.

També van tenir rellevància els llocs de privilegi aconseguits per l'ultraatleta Pau Capell, que el situen com a líder provisional de la Ultra Trail World Tour 2017 o la classificació de la triatleta Judith Corachán pel Mundial d'Ironman 70.3. En bàsquet, Guillem Carrasco Cerejido, guanyador amb la selecció catalana infantil al Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques, i Anna Carrasco Cerejido, participant al Campionat d'Espanya júnior femení de clubs.

RECONEIXEMENTS ESPECIALS

Durant l'acte, es van entregar, com és habitual, premis especials en reconeixement a la tasca de diverses persones i entitats que realitzen accions d'especial interès esportiu i social.

Així, van rebre la distinció el CBS Sant Boi i Institució Balmes (esport adaptat), el CF Vinyets-Molí Vell i el triatleta amateur Iván Higalgo (esport solidari), el Club Voleibol Sant Boi (esport femení), el Centre Recreatiu Ciutat Cooperativa (promoció de l'esport de base), el Club Petanca Ciutat Cooperativa i l'Escola Josep Maria Ciurana (esport intergeneracional). 

Notícies relacionades

Per últim, també van ser premiats el Club d'Escacs Sant Boi (esport i valors educatius), Piti Belmonte i Lewis Willians (millors tècnics esportius) i l'Escola Marianao (promoció d'hàbits saludables).

Més notícies de Sant Boi