Sant Boi, Rubí i Sabadell, entre les ciutats on hi ha més espera per renovar el DNI

El sindicat CCOO alerta de la necessitat de cobrir 1.230 vacants a les comissaries

Segons l'estudi de Comissions, les esperes poden arribar fins als 48 minuts

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

Sant Boi, Rubí i Sabadell són, segons ha comunicat el sindicat Comissions Obreres (CCOO), dues de les ciutats on hi ha més espera per renovar el DNI, juntament amb Barcelona, Sant Feliu, Castelldefels, el Prat, Cerdanyola, Vic, Lleida, Tarragona, Reus, Tortosa, Figueres i Lloret de Mar.

Segons relata el sindicat, la primera data per fixar una cita prèvia a través d'Internet per renovar el DNI en aquestes ciutats és el 28 d'agost, una data que posa en relleu la necessitat de cobrir les 1.230 places vacants que CCOO calcula que hi ha a les comissaries de Policia.

MILLORA DE LES CONDICIONS 

Així mateix, el sindicat demana que es millorin les condicions laborals dels efectius i que es doti aquestes instal·lacions dels mitjans tècnics "adequats per prestar el servei públic" amb la qualitat que es mereix la ciutadania.

El sindicat afirma que el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, "falta a la veritat i enganya la ciutadania" quan assegura que el col·lapse es deu a problemes conjunturals i circumstàncies excepcionals. Al contrari, la formació subratlla que és una situació que fa "gairebé dos anys" que dura.

"ELS REFORÇOS NO HAN ARRIBAT"

També recorden les paraules del director general de la Policia espanyola, segons les quals abans de l'inici de l'estiu s'incorporarien funcionaris a les oficines d'expedició del DNI. "Aquests reforços no només no han arribat, sinó que quan ho facin seran tan pocs treballadors que no permetran sortir de l'embús", assegura CCOO. A més, el sindicat preveu que aquest any es renovaran 600.000 DNI, i que el 2018 en seran 1,2 milions.

Notícies relacionades

Segons relata CCOO, el Ministeri de l'Interior també va anunciar que s'instal·larien nous ordinadors per agilitzar els temps d'espera en la tramitació del DNI, però ha sigut una mesura "incompleta", ja que "se segueix treballant amb impressores i biomètrics antics". La conseqüència d'això, afirma CCOO, són "desconnexions constants" que "interrompen el procediment i la gravació dels suports". A més, assegura que la situació s'ha "agreujat" els darrers dies, ja que "s'estan fent proves amb l'aplicació durant l'horari d'atenció al públic, que fan que les expedicions passin dels 12 minuts habituals fins a més de 48".

Més notícies de Sant Boi