Sant Boi evitarà el robatori de bicicletes a través del 'Biciregistro'

Aquest registre permet a qualsevol persona registrar la seva bicicleta en una base de dades a la qual tenen accés la Policia i les persones usuàries

També s'hi col·locarà un marcatge que permet la identificació del vehicle i del seu propietari

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

L'Ajuntament de Sant Boi i la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta van firmar dilluns passat el conveni d'adhesió de Sant Boi al Bicicregistro, un sistema de registre de bicicletes vàlid a tot Espanya que té com a objectiu reduir el robatori de bicicletes i poder recuperar les que hagin sigut sostretes. 

L'acord va ser firmat per l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el president de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, Antoni Poveda, que també és vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

BASE DE DADES

El 'Biciregistro' permet a qualsevol persona registrar la seva bicicleta en una base de dades a la qual tenen accés la Policia i les persones usuàries i col·locar-li un marcatge que permet la identificació del vehicle i del seu propietari. El cost del registre i del kit amb els elements d'identificació del vehicle és de 7 euros.

Les bicicletes es marquen amb etiquetes adhesives que es col·loquen al quadre. Són etiquetes fabricades amb un material molt difícil de destruir. No obstant això, en cas que algú les retiri, deixen gravat al quadre el número de registre visible amb llum ultraviolada. D'aquesta manera, si la Policia recupera una bicicleta robada i està registrada, pot identificar-ne el propietari mitjançant el número de registre.

RECUPERACIÓ DE BICICLETES

En cas que la Policia recuperi una bicicleta que no està registrada, pot introduir la informació a la base de dades de 'Biciregistro' i les persones usuàries poden veure si es tracta del seu vehicle.

Notícies relacionades

L'objectiu d'aquest sistema és dissuadir del robatori de bicicletes i augmentar l'ús d'aquest vehicle, ja que una de les principals dificultats que troben els usuaris en nuclis urbans és el risc que els robin el vehicle.

Més notícies de Sant Boi