Lluïsa Moret dibuixa el futur de Sant Boi: ciutat saludable i sostenible amb les infraestructures com a "punt negre"

L'alcaldessa va presentar dijous passat, al Fòrum Empresarial del Llobregat, l'estratègia de ciutat del Govern municipal

Moret, al Fòrum Empresarial Llobregat.

Moret, al Fòrum Empresarial Llobregat.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va presentar dijous passat, al Fòrum Empresarial del Llobregat, l'estratègia de ciutat del Govern municipal de Sant Boi. "La nostra estratègia de futur", va dir, "se situa en la intersecció entre dues esferes: la ciutat de la salut i la ciutat sostenible".

L'alcaldessa va explicar que el municipi vol aprofitar les seves singularitats històriques com a fortaleses i actius de futur. Sant Boi, un municipi amb passat agrícola que ha preservat un entorn natural privilegiat i una ciutat vinculada històricament amb la salut mental, treballa per un model de desenvolupament econòmic centrat en els conceptes de 'ciutat sostenible' i 'ciutat saludable'.

CIUTAT SALUDABLE I SOSTENIBLE

Com 'ciutat saludable', el municipi es planteja, aprofitant el seu paper referent en l'àmbit de la salut i la salut mental i la proximitat de centres hospitalaris de primer nivell, posicionar-se en l'entorn amb una oferta específica en el sector sanitari i sociosanitari (especialment en l'atenció als períodes de convalescència).

Com 'ciutat sostenible', Moret va explicar que Sant Boi vol recuperar el paper del seu parc agrari com a motor econòmic mitjançant l'agricultura de proximitat, continuar amb l'aposta per les energies renovables, l'eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic i avançar cap a l'autosuficiència energètica.

LES INFRAESTRUCTURES, "PUNT NEGRE"

Segons Lluïsa Moret, "tots els sectors de la ciutat hem d'articular una estratègia comuna que ens porti en una mateixa direcció i ens beneficiï a tots". L'alcaldessa va esmentar com a agents clau les empreses dels polígons industrials, els concessionaris de l'automòbil, el comerç de proximitat i l'economia social.

L'estratègia de desenvolupament urbà proposada pel Govern municipal va rebre el suport d'Europa mitjançant una subvenció de 8 milions d'euros en forma de Fons FEDER

Notícies relacionades

L'alcaldessa va recordar que, per treure profit de la privilegiada situació geogràfica de Sant Boi, cal posar remei a les infraestructures -"el punt negre de la ciutat", va reconèixer. En aquest sentit, va reiterar la reivindicació d'una solució definitiva per la variant de la carretera comarcal C-245 i la construcció d'una línia ferroviària subterrània a la zona del delta del Llobregat.

Més notícies de Sant Boi