S'ajorna la connexió de la C-32 i la Ronda Litoral a Sant Boi

L'actuació també vol servir per millorar la connectivitat entre els municipis d'una banda i l'altra del riu Llobregat

2
Es llegeix en minuts
ACN / SANT BOI

El Ministeri de Foment ha tornat a ajornar 'sine die' les obres de la variant de la C-245 per enllaçar l'autopista C-32 amb la Ronda Litoral a Sant Boi de Llobregat.

Segons ha pogut saber l'ACN i han confirmat fonts municipals, les obres, que s'haurien d'haver fet el 1992, es van començar a executar finalment el 2009 i l'objectiu era que acabessin el 2012.

Les dificultats de finançament, no obstant això, han provocat una dilació excessiva de les obres que, segons l'últim calendari, havien de reprendre's aquest mes d'abril per acabar-se a finals del 2018.

LA CONCECIONÀRIA EN PRECONCURS DE CREDITORS

Ara el govern espanyol ha topat amb un nou obstacle: l'empresa concessionària Isolux-Corsán ha entrat en preconcurs de creditors.

El Ministeri ho va comunicar la setmana passada a l'Ajuntament de Sant Boi, que espera que el nou ajornament duri el menor temps possible i reclama la convocatòria de la comissió de seguiment del projecte.

MILLORAR LA CONNECTIVITAT

La construcció d'aquesta variant permetria connectar l'autopista i la ronda a través d'un ramal de dos quilòmetres sense passar per l'anomenada pota sud i el seu nus d'accés a Barcelona.

A més, l'actuació també vol servir per millorar la connectivitat entre els municipis d'una banda i altra del riu Llobregat, especialment entre Cornellà i Sant Boi.

MÉS DE DUES DÈCADES D'ESPERA

Les obres s'haurien d'haver fet el 1992, quan es va construir la Ronda Litoral, però l'adjudicació no va arribar fins a l'any 2009.

L'execució havia de durar dos anys i la previsió era acabar el projecte el 2012, però els continus problemes tècnics i pressupostaris han provocat que l'obra s'hagi aturat diverses vegades, l'última fa un any i mig.

L'última notícia que tenia l'Ajuntament de Sant Boi era que la represa de les obres es preveia per a aquest mateix mes d'abril, després que responsables del Ministeri visitessin el municipi a principis d'any amb l'objectiu d'establir un calendari definitiu del projecte, per acabar-lo el 2018.

FRONT COMÚ DELS AJUNTAMENTS

L'Ajuntament de Sant Boi ja s'ha posat en contacte amb els municipis veïns de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts per fer front comú i reclamar la represa de les obres.

A l'espera d'un posicionament conjunt, des de Sant Boi esperen que aquesta nova dilació no faci eternitzar, una vegada més, la finalització del projecte.

 

Notícies relacionades

Fins que la nova variant de la C-245 no sigui una realitat, els conductors seguiran fent l'enllaç entre les dues carreteres a través de la rotonda de la Parellada, fet que provoca llargues cues al centre del municipi i, de rebot, també a la carretera que connecta amb Sant Vicenç dels Horts pel marge del riu Llobregat.

Més notícies de Sant Boi