El ple de Sant Boi aprova el full de ruta de la cooperació santboiana

Planteja el compromís de mantenir un pressupost municipal de cooperació d'entre el 0,85 i l'1% dels recursos

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI

El Ple municipal de Sant Boi ha aprovat inicialment, aquest dijous 30 de març, el Pla director de cooperació al desenvolupament des del 2017 fins al 2020.

En aquest pla s'assenyalen les principals línies de treball per connectar què passa a Sant Boi amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

 

El nou Pla director s'ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i planteja com contribuir des de la ciutat a fer possibles els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per les Nacions Unides l'any 2015, com l'erradicació de la pobresa, la lluita contra el canvi climàtic, el consum responsable, la igualtat de gènere o la promoció de la pau i la justícia.

AMPLIACIÓ DE MIRES

El document aposta per l'assessorament tècnic de projectes en altres països, la priorització dels projectes de cooperació amb una perspectiva de gènere i l'augment del pressupost destinat a iniciatives gestionades per entitats de cooperació.

 

També es destaquen dues noves àrees de treball pel que fa a la cooperació: projectes amb un enfocament de drets humans i projectes en defensa del dret d'asil i l'acollida de refugiats.

 

Pel que fa als àmbits geogràfics d'actuació, les ciutats agermanades deixen de ser l'eix vertebrador de la política de cooperació santboiana i es fa un plantejament d'obertura a noves zones del planeta.

APORTACIÓ DEL PRESSUPOST

Des del punt de vista econòmic, el Pla planteja el compromís de mantenir un pressupost municipal de cooperació d'entre el 0,85 i l'1% dels recursos municipals propis.

 

Notícies relacionades

Durant nou mesos, entitats de cooperació de la ciutat, partits polítics i diferents àrees de gestió municipals han participat en l'elaboració d'aquest Pla director, fent aportacions des de les diferents perspectives.

Més notícies de Sant Boi

Temes:

Solidaritat