Sant Boi fa campanya per combatre els excrements animals a la via pública

En un mes, la Policia Local ha cursat 170 denúncies per incompliments de l'ordenança que regula la tinença d'animals.

animalssantboi

animalssantboi

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI

La Policia Local de Sant Boi ha realitzat una campanya de vigilància intensiva en relació amb la tinença responsable d'animals de companyia, amb especial atenció a la presència d'excrements a la via pública.

Des de l'Ajuntament expliquen que és “una primera actuació per incidir sobre aquest problema, una preocupació expressada de forma reiterada per la ciutadania”.

La Policia Local ha destinat a aquesta campanya 718 hores de treball en torns de matí i tarda durant el mes de febrer, mitjançant la participació de patrulles, agents de barri i també agents no uniformats.

L'activitat desenvolupada ha suposat un total de 170 denúncies. L'Ajuntament tramitarà els corresponents expedients per sancionar les infraccions detectades.

L'incompliment de les ordenances municipals, pel que fa a les mesures higièniques relatives a l'orina i els excrements dels animals, s'ha traduït en 41 denúncies.

Les zones on més s'han concentrat les infraccions han sigut el Parc de la Muntanyeta i la part del barri de Marianao més pròxima a la Ciutat Cooperativa.

Altres circumstàncies que han motivat intervencions policials, durant aquesta campanya, ha estat el fet que els animals no estiguessin censats o identificats amb xip o que fossin desatesos. També s'han cursat denúncies relacionades amb la tinença d'animals potencialment perillosos.

ORDENANÇA

Els propietaris estan obligats a evitar que les seves mascotes ocasionin molèsties o riscos a altres persones. L'article 9 de l'ordenança municipal, sobre la tinença i la protecció dels animals, estableix com a mesura higiènica ineludible "recollir i retirar els excrements i dipositar-los embolicats convenientment en un contenidor de rebuig".

També prohibeix que els animals orinin o facin les seves deposicions fecals en àrees de joc infantil, zones verdes o brunes, parets d'edificis, vehicles, mobiliari urbà o altres bens de la via pública.

Preferiblement, els animals han de fer les seves necessitats als embornals de la xarxa de clavegueram, en la part inferior de la vorera, els escocells dels arbres o en llocs especialment habilitats.

Des de l'any 2015, l'Ajuntament considera 'greu' i no 'lleu' l'incompliment de l'obligació de recollir els excrements dels animals. L'import actual de la sanció és d'entre 301 i 450 euros.

Notícies relacionades

Més notícies de Sant Boi

  

Temes:

Animals Gossos