Comença la 25ª Mostra de Jazz de Sant Boi

El certamen s'ha convertit en un referent cultural a la ciutat catalana

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

Aquest dijous 13 d'octubre un espectacle de claqué obre la 25ª edició de la Mostra de Jazz de Sant Boi, un certamen que s'ha convertit en un referent al calendari d'esdeveniments culturals de la ciutat.

Aquest any s'han programat sis concerts i, com a novetat, activitats paral·leles per recolzar nous talents i la creació local La Mostra, que s'ha convertit en una cita musical molt esperada i ha sabut crear un públic fidel i entusiasta.

AIXÍ VA NÉIXER EL FESTIVAL

La Mostra de Jazz de Sant Boi va néixer el 1992 a partir de les iniciatives del saxofonista local Toni Solà i el presentador de Ràdio Sant Boi, Valentí Sésar. L'objectiu era fer arribar aquest gènere musical a tots els públics.

En aquesta edició s'han programat 6 concerts sota el lema 'Sant Boi i el jazz: 25 anys caminant junts', la meitat dels quals comptaran amb artistes internacionals.

CONCERTS

Els concerts començaran el dia 21 d'octubre amb la cantant nord-americana Lila Ammons, la veu femenina d'aquesta edició, amb el suport musical de Toni Solà Quartet. Del panorama del jazz català, el dia 28 Sant Boi rebrà la visita de Dave Mitchell & Kike Angulo Swing Guitars Band.

El trompetista nord-americà Jim Rotondi, enquadrat en el post pop dels 60, tindrà també presència el proper 4 de novembre. El blues estarà representat per The Cool Grinders, banda liderada pel barceloní i professor de l'Escola de Blues de Barcelona Víctor Puertas, que actuarà el dia 18 de novembre. La mostra es tancarà el dia 25 amb el saxofonista i vocalista britànic Ray Gelato, considerat un dels màxims exponents del jive, el swing i el R & B, i la Barcelona Big Blues Band, d'Ivan Kovacevic.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Aquest any el certamen inclou una sèrie d'activitats paral·leles als concerts amb l'objectiu de recolzar la creació local. La primera (un espectacle de claqué participatiu de The Ground Sisters) comença aquest dijous dia 13 al Mercat de la Torre de la Vila.

Notícies relacionades

L'espectacle familiar "Viatjazz a Nova Orleans", amb la música i l'art urbà com a principals protagonistes (dia 27), tancarà el conjunt de propostes que acompanyen els concerts.

Més notícies de Sant Boi

Temes:

Música Jazz