CULTURA POPULAR

Sant Boi viatja a l'època romana amb la fira Ludi Rubricati

Espais emblemàtics com les termes, la masia Can Torrents o els jardins del museu acolliran activitats per a tota la família

1
Es llegeix en minuts
M.B. / SANT BOI DE LLOBREGAT

Sant Boi de Llobregat viatjarà aquest cap de setmana de l'11 i 12 de juny a l'època romana. Ho farà amb una de les cites ineludibles del calendari festiu local, la festa Ludi Rubricati, que posa en valor el passat romà de la ciutat i pretén donar a conèixer el seu patrimoni històric.

La festa romana de Sant Boi tindrà 'la vida quotidiana dels exèrcits romans en temps de pau' com a fil conductor en aquesta edició del 2016. Els Ludi Rubricati són cada any una bona oportunitat per redescobrir el passat romà de Sant Boi, on hi ha les termes romanes privades millor conservades de Catalunya, així com per reviure la vida quotidiana de l'època mitjançant activitats per a tota la família en espais tan emblemàtics com les termes romanes mateixes, els jardins del Museu de Sant Boi o la masia Can Torrents.

La tarda del dissabte dia 11 i el matí del diumenge 12 de juny hi haurà múltiples tallers i activitats que permetran conèixer, per exemple, el menjar bàsic dels campaments romans, com aprenien els nens el llatí vulgar, els vestits dels soldats, les principals tècniques per a teixit de roba i curiositats com una peça indispensable en les nits de casament anomenada la 'xarxa daurada' o les tauletes de maledicció, amb què es demanaven als déus mals per a altres persones com a venjança.

La festa començarà aquest mateix divendres 10 de juny amb el músic Santi Arisa, que oferirà a les termes romanes el concert 'Amor Roma', un espectacle per al públic adult que fusionarà textos de grans poetes llatins amb música de percussió i altres instruments.

Notícies relacionades

El Museu de Tona serà el convidat de la Festa Romana 2016. En aquesta localitat d'Osona es troba el jaciment del Camp de les Lloses, precisament un nucli de població romà de caràcter militar.

Més notícies de Sant Boi

Temes:

Festes