Biel Ballester acosta el 'gipsy jazz' al Sant Boi Jazz Club

El músic torna a la ciutat amb un ampli repertori i acompanyat per Leo Hipaucha i Oriol Gonzàlez

biel-ballester-trio-actua-manana-las-21h-atrium-viladecans-1418915507847

biel-ballester-trio-actua-manana-las-21h-atrium-viladecans-1418915507847

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / SANT BOI DE LLOBREGAT

El jazz envairà Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat aquest divendres 3 de juny. Ho farà gràcies a l'actuació de Biel Ballester Trio, un dels grups més reconeguts internacionalment en el camp del 'jazz manouche' o 'gipsy jazz', que torna a la ciutat en el marc del festival Sant Boi Jazz Club.

El músic Biel Ballester arribarà a Sant Boi amb un ampli repertori que interpretarà amb el seu trio, format per ell mateix a la guitarra, Leo Hipaucha a la guitarra rítmica i Oriol González al contrabaix.

El 'jazz manouche', també conegut amb el nom de 'gipsy jazz', és un estil nascut a inicis dels anys trenta del sentiment musical dels gitanos francesos, i s'ha convertit en l'única aportació genuïnament europea a l'evolució del jazz.

EL GIPSY JAZZ, EL MÉS ORIGINAL D'EUROPA

El seu creador, Django Reinhard, és una de les figures més emblemàtiques de l'estil -va deixar clàssics com 'Nuages', 'Swing 39', 'Troubland Bolero' o 'Minor swing'-, i un dels més influents en el jazz posterior, en marcar músics com Birelli Lagrene, Cristian Escoudé, Philip Catherine, Jeff Beck, John McLaughlin, Woody Allen o Biel Ballester mateix.

Notícies relacionades

Inspirat precisament per Django Reinhardt, Biel Ballester ha assolit un reconeixement internacional que l'ha portat a col·laborar amb els millors especialistes d'aquest estil, i s'ha convertit en un fix dels festivals més prestigiosos d'aquest gènere. Prova d'això és que el cineasta Woody Allen, enamorat del seu estil i inspiració, va incloure dos de les seves composicions a la banda sonora de la pel·lícula 'Vicky, Crisitina, Barcelona'. A més, ha actuat amb ell en diferents ocasions.

Més notícies de Sant Boi

Temes:

Música Jazz