Inhabilitada

Una pediatra injectava sèrum en lloc de vacunes

L'Audiència de València ha condemnat a dos anys de presó la dona, que cobrava als pares entre 60 i 1.200 euros

 

 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Audiència de València ha condemnat a dos anys de presó per un delicte d'estafa i un altre de falsedat una pediatra que injectava sèrum fisiològic als nens enganyant els seus pares, als quals feia creure que eren vacunes, per les quals cobrava entre 60 i 1.200 euros.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la doctora, que treballava al centre de salut de Carlet i a l'hospital d'Alzira, feia creure als pares dels nens que injectava vacunes contra la varicel·la, el xarampió o el virus del papil·loma.

Aquesta funcionària pública ha sigut inhabilitada per exercir qualsevol professió relacionada amb la medicina durant dos anys i tres mesos.

Notícies relacionades

La sentència és el resultat de l'acord entre la Fiscalia i la defensa de la metge, que va fer innecessària la convocatòria del jurat popular per a la celebració del judici previst per a aquesta setmana.

Entre el 2007 i 2011 la doctora va recomanar les vacunes als pares dels menors i els les oferia a un preu inferior del que pagarien si havien d'adquirir-la en una farmàcia. En altres ocasions els prescrivia el fàrmac per millorar afeccions que patien els nens com bronquitis o asma.