L'inici del consum de tabac i alcohol se situa en els 14 anys a Espanya

Baixa lleugerament la xifra de consumidors problemàtics de cànnabis

¿CONDUCTES EQUIPARABLES? 3 Lajuntament <BR/>multa indistintament vendre o consumir alcohol a la via pública (esquerra), tirar burilles a <BR/>terra (a dalt) i <BR/>orinar a la via <BR/>pública (dreta), <BR/>sota el paraigua <BR/>de les ordenances <B

¿CONDUCTES EQUIPARABLES? 3 Lajuntament
multa indistintament vendre o consumir alcohol a la via pública (esquerra), tirar burilles a
terra (a dalt) i
orinar a la via
pública (dreta),
sota el paraigua
de les ordenances arxiu / josep garcia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’inici en el consum de tabac se situa, com mitjana a Espanya, en els 13,9 anys, uns quants mesos després de la mitjana d’edat en què es comença a consumir alcohol, segons indica l’última enquesta epidemiològica del Ministeri de Sanitat. El cànnabis s’incorpora als 14,5 anys, com a mitjana. Aquestes dades resulten «altament preocupants» a parer dels psiquiatres infantils que atenen aquestes addiccions als hospitals catalans.

La xifra d’espanyols que consumeixen alcohol en excés i de forma problemàtica per a la seva pròpia salut continua inalterada des de fa uns quants anys. La citada enquesta indica que 1.550.000 ciutadans mantenen un consum quotidià de begudes alcohòliques considerat de risc.

Notícies relacionades

En l’àmbit de les drogues il·legals, les xifres de consum mostren un lleuger descens. Baixa el percentatge de persones de 15 a 64 anys que han consumit drogues en el transcurs dels últims 30 anys, cosa que es considera consum habitual. 

El col·lectiu dels que consumeixen cànnabis de manera problemàtica i quotidiana també es redueix: dels 803.000 individus que ho declaraven així en l’última enquesta de Sanitat s’ha passat als 558.000 actuals. També ha disminuït el consum problemàtic de cocaïna: el mantenien 130.000 persones, que ara han passat a ser 85.000.