JORNADA

Set de cada 10 dones amb càncer de mama conserven el pit després de la cirurgia

Experts es reuneixen a Madrid per tractar els avenços en aquest tipus de càncer

1
Es llegeix en minuts

Set de cada 10 dones amb càncer de mama conserven el pit després de la cirurgia, segons les dades del Grup Espanyol d'Investigació de Càncer de Mama (Geicam), que aposta per un abordatge personalitzat i multidisciplinari del tumor i per cirurgies menys agressives, que garanteixen la mateixa supervivència.

"Els càncers més agressius no es curen per una cirurgia més agressiva, sinó per un millor tractament", ha assegurat Jose E. Ales, membre del comitè organitzador de Ragman, la reunió d'actualització multidisciplinària de referència a Espanya sobre aquesta malaltia, que aquest divendres comença a Madrid amb el lema 'Quan menys és més en el tractament del càncer de mama'.

En la trobada hi assisteix la doctora Monica Morrow, de l'Hospital Sloan dels Estats Units, que ha recordat que és important determinar si el tumor ha arribat als ganglis de l'aixella per escollir el tractament adequat i evitar una cirurgia innecessària.

Notícies relacionades

Per fer-ho és imprescindible "estudiar de forma rutinària el gangli sentinella, el primer al qual s'estendria el tumor de mama en la seva progressió a la resta de l'organisme a través del sistema limfàtic".

Des de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO), Julia Giménez, ha destacat també que els programes de cribratge amb mamografia han incrementat el diagnòstic precoç, amb tumors de mida petita que permeten tractaments més conservadors, amb la mateixa supervivència. 

Temes:

Càncer