RONDA DE CONVERSES

La Generalitat i QuirónSalud busquen un acord per a la compra de l'Hospital General aquest 2017

Les dues parts van iniciar contactes l'octubre del 2016 i fins ara l'empresa sempre s'havia negat a vendre

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut i la direcció de l'Hospital Universitari General de Catalunya, propietat de QuirónSalud, han decidit fer un pas endavant en els contactes existents des de ja fa mig any per estudiar "amb la màxima sensibilitat "un possible acord per a la compravenda, aquest mateix 2017, del centre hospitalari de Sant Cugat del Vallès.

Salut ha fet pública aquesta declaració d'intencions a través d'un breu comunicat conjunt emès aquest dijous. Es dona la circumstància que des que el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar la intenció del departament d'adquirir l'hospital, l'octubre del 2016, mai fins ara l'empresa s'havia mostrat disposada a vendre.

El periple del Departament de Salut per comprar l'Hospital General de Catalunya van començar a principis del mes d'octubre del 2016, quan la Conselleria va fer una primera oferta a QuirónSalud per valor de 50 milions d'euros. Segons va explicar Comín en el seu moment, amb aquesta inversió se supliria la construcció dels nous hospitals bàsics previstos a Rubí i Cerdanyola del Vallès.

Notícies relacionades

El grup empresarial, no obstant, va negar qualsevol tipus de contacte amb Salut i no va ser fins a un mes després, el novembre del mateix any, que l'Hospital General va començar a reconèixer uns "mínims" contactes amb el Govern, encara que sempre afirmant que l'equipament no estava en venda.

Des d'aquest moment, els contactes han sigut molt més discrets i no havia transcendit fins ara, quan a través d'un comunicat el Departament de Salut informa que les dues parts han decidit avançar en la "ronda de converses" amb l'objectiu d'intentar arribar a un possible acord de compravenda "durant aquest 2017" .