ALERTA

El temporal de neu i vent obliga a tancar diverses pistes d'esquí a Lleida

Boí Taüll, Alta Ribagorça, Tavascan i Pallars Sobirà no han pogut estar actives aquest cap de setmana per seguretat

Les empreses d'aquests complexos esportius es mostren satisfetes perquè tenen garantida la neu el que queda de temporada

Nevada a Barruera, a la Vall de Bohí (Alta Ribagorça).

Nevada a Barruera, a la Vall de Bohí (Alta Ribagorça).

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El temporal de neu i vent que aquest diumenge s'ha enfortit al Pirineu de Lleida ha obligat a tancar completament les estacions de Boí Taüll, de l' Alta RibagorçaTavascan i del Pallars Sobirà. Altres complexos d'esquí alpí, com Baqueira-BeretEspot i Port Ainé, sols han mantingut obertes les instal·lacions de cotes baixes i per a debutants.

Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic, la majoria han pogut obrir amb normalitat excepte Virós-Vallfarrera. Malgrat tot, el sector de l'esquí està satisfet perquè els gruixos que s'acumularan asseguren la neu fins a final de temporada. Per un altre costat, la nevada també està complicant la circulació a les carreteres de Vall d'AranPallars Sobirà i Alta Ribagorça.

DIFICULTATS ALS ACCESSOS

Notícies relacionades

L'estació de la Vall d'Aran únicament ha pogut obrir la cota baixa de Baqueira amb vuit remuntadors i vuit pistes mentre que Espot i Port Ainé han tancat per segon dia consecutiu la part alta dels complexos. L'altra estació pallaresa, la de Tavascan, va estrenar la temporada ahir dissabte però aquest diumenge el mal temps i les dificultats en els accessos han fet impossible mantenir l'activitat, tal com ha explicat el seu director, Marc Tomàs.

El mateix ha passat a Boí Taüll. En l'estació nevava i feia molt de vent però sobretot preocupava l'estat de les carreteres per accedir al complex. "Sempre fa ràbia no poder posar en marxa l'estació però la bona notícia és que tenim neu assegurada fins a finals de temporada", ha afirmat el director de muntanya de Boí, Ignasi Jiménez.