DAVANT L'EPIDÈMIA DE LA GRIP

CCOO denuncia que els col·lapses a urgències estan posant al límit els professionals

El sindicat culpa la Generalitat per haver tancat més de 1.000 llits i haver perdut més de 10.000 treballadors per les retallades

icoy28740681 urgencias vall hebron161211180433

icoy28740681 urgencias vall hebron161211180433

1
Es llegeix en minuts

CCOO ha denunciat aquest divendres que la saturació de les urgències dels hospitals "està posant al límit" els professionals que hi treballen, i n'ha culpat la Generalitat per haver tancat més de 1.000 llits i haver permès perdre més de 10.000 professionals amb les retallades.

El secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO, Jaume Gabarró, ha considerat, a més, que el Pla Integral d'Urgències de Catalunya (PIUC) "ha arribat tard i és insuficient perquè fa molts dies que des de Salut anunciaven que aquest any l'epidèmia de la grip s'avançaria respecte d'anys anteriors, cosa que requeria necessàriament activar el PIUC abans que altres anys".

El sindicat ha denunciat que Salut "no ha donat la resposta esperada des del moment en què pràcticament la totalitat dels serveis d'urgències dels hospitals catalans estan col·lapsats, i l'atenció primària, amb un altíssim nivell de saturació".

Gabarró ha instat a incrementar "considerablement" la xifra de professionals, tant dels serveis d'urgències com els d'atenció primària de salut, "per donar una assistència òptima".

"El motiu és que les necessitats poblacionals estan canviant, i fa falta un canvi de model assistencial de manera urgent. Tenim una població clarament envellida i amb pluripatologies a qui, evidentment, la grip afecta molt més", ha explicat Gabarró.

El sindicat ha acusat la Generalitat de les retallades dels últims anys, en què "Catalunya ha perdut més de 1.000 llits i més de 10.000 professionals de la salut".

Notícies relacionades

Per Gabarró, tot plegat "ha fet la situació insostenible, i lamentem profundament que la nostra sanitat es vegi afectada d'aquesta manera, ja que els treballadors estan al límit, i són els que realment mantenen la qualitat del sistema".

El sindicat també ha exigit "que el PIUC es destini realment al que s'havia de destinar quan es va crear, i no passi a eixugar els dèficits de la nostra sanitat".