PREVISIÓ SANITÀRIA

El pic d'epidèmia de grip arribarà d'aquí una setmana

Salut assegura que la situació de col·lapse en el sistema sanitari s'està normalitzant acabades les festes

Una dona amb símptomes de grip.

Una dona amb símptomes de grip.

1
Es llegeix en minuts

Salut preveu que d'aquí una setmana o 10 dies l'epidèmia de grip arribi al seu punt àlgid a Catalunya. Malgrat la preocupació pel col·lapse en el sistema sanitari, la doctora Cristina Nadal, directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut, ha assenyalat en declaracions recollides per ACN que el fet que s'hagin acabat les festes i els recursos humans vagin tornant gradualment al seu lloc de treball facilita que s'estigui recuperant una certa normalitat. 

Notícies relacionades

"Els nostres serveis d'urgències i el sistema sanitari estan treballant amb la màxima intensitat, amb tota la capacitat programada, prevista i desplegada", ha afegit Nadal. "Està desplegat al màxim el pla de contingència", ha insistit la doctora.

Des de Salut remarquen la necessitat que la població utilitzi el dispositiu més adequat per al seu problema de salut. La majoria dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d'intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària.

Temes:

Grip Malalties