Quatre hospitals catalans, entre els més ben valorats

El rànquing de l'índex d'excel·lència hospitalària destaca el Clínic, Vall d'Hebron, Quirón i Teknon

2
Es llegeix en minuts

Centres hospitalaris de Madrid i Barcelona lideren les especialitats analitzades en la segona edició de l'índex d'excel·lència hospitalària, IEH 2016, de l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada, que encapçala l'Hospital Universitari La Paz a Madrid, que està entre els tres més valorats en sis de les deu especialitats analitzades. A Catalunya apareixen quatre hospitals entre els deu més ben valorats. Són el Clínic, l'Hospital Quirón, la Vall d'Hebron i la Teknon.

El Clínic és el segon més ben valorat en l'escala IEH, després d'haver escalat una posició en relació amb el 2015. L'Hospital Quirón també puja del sisè al quart lloc.

A més, només dues ciutats més aconsegueixen incloure algun hospital entre els centres més valorats, es tracta de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València i l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

ESPECIALITATS

L'IEH presenta ara l'índex per especialitats, després de publicar primer la seva versió general i després l'autonòmica. Així, aquesta tercera tanda agafa com a mostra el conjunt grans hospitals públics i privats a nivell segmentats per allò en què s'especialitzen.

"Aquesta tercera part de l'IEH 2016 estudia les grans especialitats hospitalàries i completa la visió integral del sistema hospitalari espanyol. Comptem amb l'opinió de professionals de cada camp. Madrid i Catalunya concentren les millors valoracions, encara que la percepció general és molt positiva en el conjunt del país", ha assenyalat Jesús Sánchez Lambás, vicepresident executiu de l'Institut Coordenades i director del projecte IEH 2016.

Començant per l'especialitat, el rànquing d'oncologia està liderat pel Vall d'Hebron, el segueixen la Fundació Jiménez Díaz i l'Hospital Quirón, tots dos de Madrid; en l'especialitat de cardiologia, el centre sanitari més ben valorat és l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, el segueixen l'Hospital Universitari de La Fe a València i l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid.

En ginecologia, la Fundació Jiménez Díaz de Madrid ocupa el primer lloc, seguit de l'Hospital Universitari La Paz, també de Madrid, i l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona. El rànquing de neurologia l'encapçala el Centre Mèdic Teknon de Barcelona, seguit de l'Hospital Vall d'Hebron i l'Hospital Clínic San Carlos.

En psiquiatria, el centre més valorat és l'Hospital Doce de Octubre de Madrid, seguit de l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla i l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, tots centres hospitalaris públics.

En traumatologia, l'Hospital Universitari Quirón Dexeus de Barcelona aconsegueix la primera posició, el segueix l'Hospital La Paz de Madrid, que desbanca l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, que aquest any es queda en la tercera posició; en pediatria, l'hospital més valorat és l'Hospital de La Paz de Madrid, seguit de l'Hospital del Niño Jesús, també de Madrid, i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L'Hospital Universitari de La Paz de Madrid torna a ocupar el podi en el cas de l'especialitat de reumatologia, el segueixen l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid; en pneumologia, l'Hospital Clínic de Barcelona és el més valorat, i el segueixen l'Hospital Vall d'Hebron i l'Hospital de La Paz de Madrid.

Notícies relacionades

Finalment, en dermatologia, el centre madrileny de La Paz torna a ser el més valorat, i el segueixen l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid.

ENQUESTA A 1.500 PROFESSIONALS

El rànquing, que ha sigut elaborat mitjançant enquestes a gairebé 1.500 professionals de la salut a tot Espanya, mesura l'excel·lència basant-se en els resultats i les percepcions dels professionals que treballen als centres o en el seu entorn segons el seu camp d'especialització. Els resultats transcendeixen el nombre total de serveis oferts als centres per centrar-se en la qualitat i valoració dels serveis.