Tercer intent d'adquirir l'Hospital General de Catalunya

La Generalitat es va proposar, infructuosament, llogar o comprar en part el centre als anys 2005 i 2008

 

  / ARXIU / ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Àngels Gallardo
Àngels Gallardo

Periodista

ver +

L’Hospital General de Catalunya (HGC), que fins a la primavera passada pertanyia al SISCAT, el sistema públic sanitari de Catalunya, manté un contracte d’activitat amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) pel qual cada any porta a terme 6.252 actes mèdics. Per aquest contracte, l’HGC va rebre 13,5 milions d’euros el 2015.

Notícies relacionades

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha informat que quan finalitzi el contracte d’aquest any, cosa que tindrà lloc el 31 de desembre, Salut suspendrà parcialment la relació contractual amb l’HGC. Tot i això, podria mantenir el concert dels 850 tractaments de radioteràpia que realitza amb càrrec al CatSalut, ja que aquest va ser el tracte quan l’HGC va decidir construir un búnquer de radioteràpia. Només l’HGC i l’Hospital Mútua de Terrassa disposen de servei de radioteràpia al Vallès Occidental.

Salut no ha decidit, ni ho anunciat encara, quin serà el centre públic receptor de l’activitat que fins ara assumia l’HGC, una contractació que en el seu dia es va establir per alleugerir la saturació assistencial d’altres centres públics.