EMPRESA ANDORRANA

Tanca l'embotelladora Aigües del Pirineu, que va causar el brot de gastroenteritis

La planta, amb 10 treballadors, estava clausurada des del 27 d'abril com a mesura cautelar

1
Es llegeix en minuts

L'empresa andorrana Aigües del Pirineu, SL, l'embotelladora Aigües del Pirineu, SL d'aigua Font d'Arinsal que va provocar el brot de gastroenteritis que va afectar 4.136 persones a les comarques de Barcelona i Tarragona, ha anunciat el tancament definitiu de la planta, segons fonts del govern d'Andorra. L'envasadora, que té una plantilla de 10 treballadors, estava clausurada des del 27 d'abril com a mesura cautelar.

El Ministeri de Salut andorrà ja ha rebut els resultats de l'analítica de verificació de les mostres recollides a la planta embotelladora el 21 d'abril i que van ser enviades al laboratori de Salut Pública de la ciutat a Girona. Segons el govern andorrà, l'informe de resultats "han tornat a confirmar una presència lleu" de norovirus a la font i en diversos lots dels diferents formats d'envasat.

Notícies relacionades

De fet, el Ministeri de Salut ha mantingut durant els últims dies "contactes i intercanvis" amb diferents agències i estaments especialitzats a França "per poder obtenir suport d'alt nivell científic i tècnic".

L'objectiu del ministeri és "avançar" en la investigació de les causes que han pogut vehicular el virus i contaminar la font, tenint en compte, segons apunta el govern d'Andorra, que la planta "havia sigut totalment {recondicionada} de nou" quan Aigües del Pirineu va reiniciar el projecte de captació, i que entre moltes altres actuacions realitzades, va conduir a reforçar el perímetre immediat de captació i a situar el punt de captació de l'aqüífer en el subsòl a una profosa a prop dels 100 metres.