Crisi sanitària internacional

Libèria dóna d'alta l'última pacient d'Ebola que quedava al país

Beatrice Yardolo, que va ser acomiadada amb honors, ha perdut quatre fills per la malaltia

Beatrice Yardolo, l’última pacient ingressada per Ebola a Libèria, abandona l’hospital.

Beatrice Yardolo, l’última pacient ingressada per Ebola a Libèria, abandona l’hospital. / AP HOTO/ ABBAS DULLEH

1
Es llegeix en minuts

La Unitat de Tractament de l'Ebola (UTE) Monròvia va donar aquest dimecres d'alta Beatrice Yardolo, l'última pacient amb Ebola que quedava a Libèria i que després de dues setmanes de tractament ha abandonat el centre pel seu propi peu, segons va explicar el director del centre, el coronel xinès Yang Haiwei.

En una cerimònia organitzada al complex esportiu Samuel K. Doe, Yardolo va ser acomiadada amb honors tant pels membres de l'equip mèdic xinès com per les autoritats liberianes, que van confirmar que no queden casos d'Ebola en cap dels 19 centres de tractament instal·lats al país.

Yardolo es va mostrar emocionada per poder abandonar la clínica, tot i que l'Ebola ja se li ha emportat quatre fills.

La dona va arribar al centre de Paynesville el 18 de febrer amb el virus en un estat molt avançat, encara que el coronel Yang va celebrar que "després de 15 dies de tractament ha pogut superar la malaltia i convertir-se en el sisè pacient curat a la UTE".

La seva filla, que també va ser internada al centre, no va poder superar el virus i va morir fins i tot abans que se li pogués administrar el tractament.

"Per ara Beatrice Yardolo és l'últim cas confirmat a Libèria, i això suposa un èxit tant de l'equip mèdic xinès com de les autoritats liberianes i de tota la comunitat internacional", va declarar Yang a la premsa.

No obstant, el director del centre va recordar que no es pot abaixar la guàrdia, ja que, si no, "aquesta podria ser només una victòria temporal".

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director del Sistema de Gestió de l'Ebola i secretari general de Serveis Preventius del ministeri liberià de Sanitat, Tolbert Nyenswah, ha celebrat l'alta de Beatrice Yardolo com "un gran dia" per a tot el país, que ha passat moments molt crítics en aquests mesos d'epidèmia.

"Els últims 13 dies Libèria no ha registrat cap cas confirmat d'Ebola i les últimes tres setmanes només hi ha hagut sis nous diagnòstics", ha afegit Nyenswah, que a més ha recordat que en 13 dels 15 districtes del país no s'han detectat casos des de fa 42 dies.

Temes:

Libèria Ebola