Teresa Romero i la metge de família, convocades aquest dimecres a un acte de conciliació

La facultativa d'Alcorcón es va querellar contra la infermera perquè afirma que no li va dir que havia estat en contacte amb l'Ebola

Teresa Romero

Teresa Romero

1
Es llegeix en minuts

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero i la metge d'Atenció Primària que la va atendre en un centre de salut d'Alcorcón (Madrid) han estat convocades aquest dimecres a un acte de conciliació als jutjats de primera instància de la localitat, arran de la querella per injúries presentada per la facultativa.

La metge de família que va atendre Romero el 2 d'octubre --dies abans d'ingressar a l'hospital per contagi d'Ebola-- va presentar una demanda de conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies contra Romero, a l'assegurar la pacient que l'havia informat durant aquesta consulta que havia tingut contacte amb persones diagnosticades d'Ebola.

Segons la facultativa d'Atenció Primària, Romero no li va dir que havia tingut contacte amb els missioners repatriats després del seu contagi d'Ebola quan va anar a la seva consulta al centre de salut Pedro Laín Entralgo d'Alcorcón, "quatre dies" abans d'ingressar a l'Hospital Carles III.

A més, la metge assegura que "no és cert" que la pacient li comuniqués haver tingut un pic de febre de fins a 38,7 graus centígrads, com va assegurar en un comunicat emès el 25 de novembre pel despatx d'advocats que s'encarrega de la defensa de Teresa Romero.

Per això la metge entén que, com a conseqüència de la no revelació de l'antecedent d'exposició al virus de l'Ebola per part de Romero, li va fer una exploració física "sense cap mesura de protecció i sense utilitzar guants ni mascareta".

Notícies relacionades

L'advocada de la doctora considera que les declaracions de Romero, en què aquesta va assegurar que havia avisat al centre de salut que havia cuidat els missioners, "constitueixen un atemptat contra el dret a l'honor de la seva clienta, la seva fama i dignitat com a persona, incloent-hi el seu prestigi professional".

Segons l'advocada, aquests fets són "constitutius d'un delicte d'injúries i calúmnies amb publicitat".

Temes:

Ebola